Constanţa: Litoral 2009 / Histria, cel mai vechi oraş din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Histria, cel mai vechi oraş din România
Constanţa: Litoral 2009 / Histria, cel mai vechi oraş din România

Dacă vreţi să scăpaţi de tumultul de pe litoral, puteţi da o fugă în judeţ pentru a vizita obiectivele turistice importante. Cetatea Histria, spre exemplu, este situată la 57 de kilometri de Constanţa.

După ce traversaţi staţiunea Mamaia, oraşul Năvodari, comunele Corbu şi Săcele vă îndreptaţi către localitatea Istria. La intersecţia de pe DJ 226 urmăriţi indicatoarele care arată drumul spre cetate. De la intersecţie până la cetate mai sunt de parcurs opt kilometri. Din păcate, nu există nicio cursă care să vă ducă până la Histria, aşa că puteţi ajunge acolo doar cu autoturismul.

Cetatea a fost întemeiată la mijlocul secolului al VII-lea î.Hr., de colonişti veniţi din Milet, de pe coasta Asiei Mici. Este cunoscut ca
fiind cel mai vechi oraş de pe teritoriul românesc.

De pe turnul cel mare al cetăţii puteţi vedea cartierele oraşului scoase la lumină de săpăturile arheologice. În partea de nord est se află sectorul templelor greceşti, din secolele V-III î. Hr.

Cetatea poate fi vizitată zilnic. Elevii şi studenţii plătesc la intrare 6 lei, iar restul vizitatorilor - 12 lei. Persoanele cu dizabilităţi pot vizita gratis cetatea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite