Constanta: Litoral 2009 / Plajele au primit stele pentru curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009 / Plajele au primit stele pentru curăţenie
Constanta: Litoral 2009 / Plajele au primit stele pentru curăţenie

În competiţia „Plaja mea e mai curată“ sunt înscrise 50 de porţiuni de nisip. Organizaţia ecologistă „Mare Nostrum” şi Direcţia Apele Române Dobrogea – Litoral au acordat steluţe celor mai curate plaje de pe litoral.

Plajele din nordul staţiunii Mamaia, dintre Hotel Estival şi Hotel Vanghelis, porţiunea de nisip din apropierea terasei Space, din Neptun, dar şi zona cuprinsă între piscina hotelului Oltenia, din Olimp şi zona zero din Neptun au primit punctaj maxim şi câte patru steluţe.

Au mai primit patru steluţe plaja din Jupiter cuprinsă între hotelurile Capitol şi Opal, porţiunea de nisip dintre Hotel Silvia şi Perla Venusului, dar şi zona dintre plaja Diana şi digul din Saturn. La polul opus se află plajele din Năvodari, situate între Campingul Marina Surf şi Campingul Pescăresc, care au primit doar o stea.

În competiţia „Plaja mea e mai curată“ sunt înscrise anul acesta 50 de porţiuni de nisip de pe litoralul românesc. Acordarea steluţelor s-a făcut în funcţie de mai multe criterii.

Printre acestea se numără: gradul de curăţenie a plajelor, existenţa modulelor de colectare selectivă a deşeurilor, igienizarea toaletelor, a duşurilor şi a surselor de apă potabilă, precum şi amenajarea posturilor de salvamar. Nicio plajă nu a reuşit să acumuleze punctajul maxim, echivalentul a cinci steluţe.

În urma campaniei „Litoral curat“, voluntarii „Mare Nostrum“ au informat peste 10.000 de turişti despre modul în care pot colecta selectiv şi recicla deşeurile de pe plajă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite