Constanţa: Litoral 2009 / Parcul Aqua Magic, distracţie pe bani grei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Parcul Aqua Magic, distracţie pe bani grei
Constanţa: Litoral 2009 / Parcul Aqua Magic, distracţie pe bani grei

Cea mai ieftină pizza de 350 de grame costă 15 lei, iar ciorba de burtă face 9 lei. Îngheţata, servită la şezlong, nu costă mai puţin de 16 lei.

Intrarea la Aqua Magic, până în ora 15.00 se plăteşte cu 60 lei pentru adulţi şi cu 40 de lei pentru copii mai mici de 1,5 metri. Cei sub trei ani au intrarea gratuită dar nu beneficiază de şezlong. După ora 15.00, preţurile coboară la 40, respectiv 20 de lei. În preţ este inclus şezlongul şi umbreluţa aferentă şi folosirea tuturor metodelor de distracţie, gândite astfel încât să satisfacă toate gusturile.

Înghesuiala cea mai mare este la tobogane, în special la „Black Hole“, unde te dai cu colacul sub fund şi, timp de câteva secunde, ai impresia că te îndrepţi spre nicăieri într-o beznă totală. Strigătele colegilor de călătorie îţi reamintesc că e doar o distracţie. Toboganul vecin se utilizează fără colac, doar cu mâinile sub cap. Jumătate din călătoria de câteva secunde este aproape plăcută, după care, un dâmb menit să-ţi dirijeze apa în ochi şi în nas te face să-ţi doreşti să plonjezi mai repede în apa piscinei. „

Ăsta a fost cam nasol. Am înghiţit câteva guri zdravene de apă“, este replica tuturor, după ce se dezmeticesc. Alte două tobogane răsucite unul după altul sunt considerate a fi cele mai dificile şi sunt interzise copiilor. Pentru ei, cel mai la îndemână este râuleţul care înconjoară parcul de distracţii şi pe care nu poţi circula decât, exclusiv, îmbarcat în colac, deşi apa nu depăşeşte 1,15 metri. De asta au grijă salvamarii care stau cu ochii pe turişti şi cărora le sancţionează scurt orice greşeală printr-un fluierat zdravăn însoţit de replica: „puştiule, ţi-am zis să stai pe colac“

6 lei - un suc

O bere la 330 de ml costă 5 lei, iar un suc la acelaşi gramaj porneşte de la 6 lei. Există şi aici, ca pe tot litoralul, mici oferte generate de criză: la un restaurant, cosnumaţia în valoare de cel puţin 50 de lei se răsplăteşte cu o bere sau un suc din partea casei. „O zi aici mă costă cam 100 de lei de persoană, de aceea nu-mi permit să vin mai mult de o zi pe sejur la Aqua Magic“, spune Mircea din Vaslui, venit la distracţie cu soţia şi doi copii.  

Accesul cu alimente, interzis

Parcul este doatat cu 11 tobogane tip „twister“ şi „black hole“, turnuri „kamikadze“, tobogane pentru copii, un ring de dans, râu pentru navigare colaci, şase restaurante şi două baruri, dintre care unul este proiectat în mijlocul unui bazin cu apă. Are o capacitate de 3.000 de vizitatori pe zi. Pentru familii, reducerile sunt de 10% din preţul iniţial. Accesul în interiorul parcului cu alimente sau băuturi este interzis.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite