Constanţa: Litoral 2009 / Târg de antichităţi în Piaţa Ovidiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Târg de antichităţi în Piaţa Ovidiu
Constanţa: Litoral 2009 / Târg de antichităţi în Piaţa Ovidiu

Monezi, timbre, ilustrate, tablouri, statuete, jucării şi piese de mobilier unice care datează din secolul al XIX-lea sunt doar câteva dintre exponatele pe care iubitorii de antichităţi le pot admira sau cumpăra astăzi la Târgul deschis în Piaţa Ovidiu.

La unele obiecte preţurile sunt destul de ridicate, astfel că bijuteriile seculare costă câteva mii de lei, cât o piesă de mobilier mai mică, dar veche şi cu stil.

În ceea ce priveşte monezile, preţurile sunt pentru buzunarul tuturor. Astfel, pentru o monedă românească sau străină din anii 1980, preţul pleacă de la un leu şi ajunge până la trei lei. Situaţia se schimbă însă, când vorbim cele de pe vremea Regelui Carol I sau din antichitate, preţurile lor ajungând la mii de euro.  

Mai mult cu privitul

Specialiştii în domeniu spun că piaţa obiectelor de artă vechi de sute de ani este în continuă creştere. Chiar dacă unele dintre acestea au preţuri fabuloase, organizatorii mizează pe dorinţa iubitorilor de obiecte vechi şi rare de a-şi completa colecţiile. Ieri, cei mai mulţi dintre vizitatori s-au mulţumit doar să-şi clătească privirea cu obiectele unicat şi prea puţini s-au interesat măcar de preţ.

Pasiune şi profesie

Venit din Bucureşti, colecţionarul Corneliu Beda spune că din tinereţe s-a apucat să colecţioneze numeroase obiecte, de la cărţi vechi şi ilustrate, până la dezvoltarea pasiunii la care a contribuit şi profesia sa de muzeograf. „Piesele de colecţie le procur fie de la alţi colecţionari, facem schimburi sau de la diverse persoane, care le-au avut moştenire de familie, dar nu au fost interesate să le păstreze“, a explicat colecţionarul.

De exemplu, cărţile poştale aduse de acesta la târg, unele datând chiar şi din anul 1900, pot fi cumpărate şi cu suma de 100 de euro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite