Constanţa: Litoral 2009 / Insula Ovidiu din Mamaia, viaţa exotică de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Insula Ovidiu din Mamaia, viaţa exotică de pe litoral
Constanţa: Litoral 2009 / Insula Ovidiu din Mamaia, viaţa exotică de pe litoral

Amplasată pe lacul Siutghiol, la doar 5 kilometri de staţiunea cea mai luxoasă de la mare, locul este singurul obiectiv turistic din ţară care funcţionează pe o insulă naturală. La locul plin de arbuşti, cocoşi de munte, fazani sau păuni se ajunge după o plimbare de vis de câteva zeci de minute cu vaporul sau şalupa.

La doar 20 de minute de mers cu vaporul pe lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia se află Insula Ovidiu. Cu o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi, din care 10.000 sunt amenajaţi în scop turistic, insula este un peisaj de vis pentru aventurieri. O plimbare dus-întors până aici costă 20 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar plecările se fac din 30 în 30 de minute.

„Sunt două ambarcaţiuni care pleacă, un vapor, pentru situaţiile în care vin mai multe persoane, şi o şalupă pentru mai puţini vizitatori”, a spus Ştefania, taxatoarea de la debarcaderul situat vizavi de Casino Mamaia.

Spaţiu de joacă pentru copii

„Nu am fost niciodată. Am auzit că este frumos şi, cum este destul de aproape, am hotărât să mergem acolo”, a spus Elena, o turistă venit

image

ă din Bucureşt în Mamaia. După aproximativ 30 de minute petrecute pe lac, turiştii ajung pe insulă, unde se pot plimba pe aleile pline de flori şi arbuşti, pot admira păunii, fazanii, cocoşii de munte sau iepurii din ţarc.

Familiile care vin aici împreună cu copii, îi pot lăsa pe cei mici să se joace în siguranţă într-un ţarc special amenajat pentru ei. „Am auzit că este o oază de verdeaţă, dar nu credeam că este atât de frumos. Acum am văzut şi mi se pare incredibilă. Insula e plină de flori şi de copaci”, a spus Angela Siminov, o turistă.

150 de lei pe noapte,  cazarea pe insulă

Terasa Ţărănească, una dintre cele două  amenajate pe insulă, are 180 de locuri şi este deschisă pentru vizitatori tot sezonul cald. Cel de-al doilea  restaurant are aproximativ 400 de locuri şi este rezervat evenimentelor speciale.

Cei care vin pe Insula Ovidiu şi vor să petreacă o noapte aici au la dispoziţie zece căsuţe. „Oamenii vin aici mai mult pentru recreere, dar sunt destul de mulţi, de ordinul miilor în fiecare vară. Tocmai de aceea vrem să lucrăm la un proiect prin care să extindem spaţiile de cazare”, a spus Cătălin Livadariu, unul dintre cei trei proprietari ai complexului turistic.

„E foarte frumos aici. Noi am venit de curiozitate pentru că am mai fost niciodată şi am decis să stăm vreo două zile. Căsuţa are tot ce trebuie, televizor, aer condiţionat şi-n plus avem şi unde să facem plajă: cu şezlongul pe ponton”, a spus Emilia Călin, din Brăila. Pentru o noapte, costul de închiriere a unei căsuţe este de 150 de lei.

Proiect pentru anul viitor: o piscină amenajată pe insulă

Proprietarii Insulei Ovidiu şi-au propus pentru anul viitor să investească în modernizarea debarcaderului propriu, situat în centrul staţiunii Mamaia. Conform planului, aici urmează a fi amenajate un yachting club dotat cu toate facilităţile, un centru de agrement nautic şi o terasă. „Investiţiile necesare sunt estimate la circa 100.000 de euro, dar avem planuri şi de modernizare a insulei”, a mai spus Cătălin Livadariu.

Tot anul viitor proprietarul intenţionează să construiască o piscină şi încă o terasă cu o capacitate de 200 locuri. „Avem în vedere amenajare peisagistică a insulei, care să reflecte descrierea facută de poetul Ovidius şi amplasarea unei statui a acestuia în zonă”, a mai  explicat proprietarul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite