Constanta: Litoral 2009/Minigolful din staţiunea Neptun căutat pentru relaxare şi răcoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009/Minigolful din staţiunea Neptun căutat pentru relaxare şi răcoare
Constanta: Litoral 2009/Minigolful din staţiunea Neptun căutat pentru relaxare şi răcoare

Cei interesaţi au la dispoziţie în această staţiune un teren unde pot învăţa să mânuiască o crosă. Jucătorii se adăpostesc aici şi de soarele arzător de la orele prânzului. Intrarea costă 10 lei şi jucătorii au dreptul la cinci lovituri pe toate cele 18 piste cu grade de dificultate diferite. Clienţii sunt, în majoritatea lor, englezi, francezi şi ruşi.

La intrarea pe teren, jucătorii primesc crosa şi o minge. Mai primesc, dacă vin în grup, un carneţel unde să ţină scorul competiţiei. Valentin, de 20 de ani a venit la mare, tocmai din Cluj pentru a face ceva bani.

 Dacă la început golful i s-a părut un joc interesant, acum spune că nu ar vrea să mai audă de el toată viaţa. De vină este programul. „Vin pe teren de la 11 dimineaţa şi plec după 12 ore, după ce termin de curăţat pistele“, spune băiatul.

50 de jucători,  în medie, zilnic

Clienţi are, în medie cam 50 pe zi, dar uneori vin şi câte 80, de la copii de 5 ani pentru care există crose pe măsură şi până la oameni în vârstă, în general de origine străină.

 „Am două cliente fidele din Anglia care au cred undeva în jur de 70 de ani. Joacă foarte bine golf“, povesteşte George adăugând că mai are clienţi francezi şi ruşi, cu care se înţelege în limba engleză.Preţul de 10 lei este pentru cinci lovituri la fiecare dintre cele 18 piste, cu grad ascendent de dificultate. 

O oază de verdeaţă

Locul, invadat de pomi şi iarbă verde este ideal şi pentru cei care vor să se răcorească după plajă. De exemplu, Bianca (20 de ani), din Piteşti, preferă să-şi vadă iubitul performând la introducerea mingei în găuri şi să-l fotografieze.

 „Am încercat şi eu câteva lovituri dar nu mi-au ieşit, aşa că am început să mă plictisesc. Îmi place, în schimb, foarte mult cum este amenajat. Umbra copacilor şi liniştea te ajută să te relaxezi“, spune fata spre deosebire de iubitul ei, începător şi el, dar care a prins gustul sportului practicat, în special, de bogaţi. 

Ceva mai micuţi dar şi mai pricepuţi, fraţii Cristi (7 ani) şi Andrei (3 ani şi jumătate) din Bucureşti sunt obişnuiţi cu golful. „Au mai jucat în Herăstrău şi în Bulgaria“, explică tatăl lor.

Ce alte sporturi mai putem face

Lângă terenul de golf, turiştii pot găsi un teren de tenis de câmp. Amatorii de patinaj, se pot distra pe patinoarul artificial din Saturn.  De asemenea, în parcul din faţa primăriei din Eforie Sud au fost amenajate aparate de fitness.   

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite