Constanta: Litoral 2009/Capcane la tot pasul ca să traversezi Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009/Capcane la tot pasul ca să traversezi Mamaia
Constanta: Litoral 2009/Capcane la tot pasul ca să traversezi Mamaia

Trotuare blocate, gropi, ţevi ruginite pe plajă şi mirosuri de-ţi taie respiraţia, de asta au parte turiştii care ajung în staţiunea de lux. Oamenii se plâng că nici pe plajă nu pot să-şi întindă prosoapele să stea la soare din cauza cioburilor aruncate peste tot.

La intrarea în Mamaia pietonii sunt nevoiţi să facă slalom printre maşini, în lipsa unui trotuar practicabil. Singurul existent este în permanenţă blocat de panoul publicitar care le urează turiştilor „Bun venit!” în staţiune.

Panoul ocupă tot trotuarul, astfel că trecătorii trebuie să-l ocolească, pe şosea, printre maşini. „Problema a apărut în momentul în care cei de la Primărie au decis să mai construiască o bandă de circulaţie şi au luat jumătate din drumul pietonal. Acum trotuarul trece pe sub panou. Autorităţile ştiu de aceasă situaţie şi au promis că o vor rezolva”, ne spune Mihaela, un agent de pază din zonă.

Dacă mulţi dintre localnici s-au obişnuit deja cu „anomalia“ de la intrarea în oraş, probleme serioase au mai ales turiştii vârsnici, sau cei care-şi plimbă copiii mici în căruţ. Mari probleme au şi persoanele invalide aflate în scaune cu rotile, care se pot deplasa prin oraş numai cu însoţitori.

Atenţie la cioburile de pe plajă

„Nu am mai văzut aşa o aberaţie. Dar ei chiar nu se gândesc că trecem cu copii, cu căruciorul. Este periculos, că maşinile ciculă cu viteză foarte mare pe aici. Nici pe alte trotuare nu poţi circula normal. E plin de gropi”, spune Geta Gherasim, turistă din Galaţi.

Problemele la Mamaia nu se opresc aici. Turiştii reclamă mizeria de pe plajă, tonele de alge care au împuţit, la propriu, mai toată staţiunea, dar şi faptul că sunt nevoiţi să stea la soare printre ţevi de deversare, sparte de rugină.

„Miroase îngrozitor de la algele astea moarte. Nu mai vin la Mamaia în viaţa mea. Nu merită pentru că sunt alte staţiuni mai liniştite, mai ieftine şi cu mult mai curate decât asta. Aici este şi foarte periculos cu cioburi pe plajă şi ţevi ruginite. Soţia este pe cearşaf cu fetiţa, veniţi să vedeţi conducte sparte în care era să-mi rup şi picoarele”, ne spune un alt turist aflat ieri pe plaja din zona Cazinoului Mamaia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite