Constanţa: Litoral 2009 / Vipere şi pitoni pe faleza din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Vipere şi pitoni pe faleza din Mamaia
Constanţa: Litoral 2009 / Vipere şi pitoni pe faleza din Mamaia

Peste 50 de specii de reptile vii îşi aşteaptă vizitatorii. Cobre, varani, şerpi regali, iguane, cameleoni şi chiar crocodili pitici pot fi admiraţi până la sfârşitul lunii în cadrul Expoziţiei de Reptile Vii.

Turiştii pot vedea exemplare neveninoase şi specii cunoscute pentru periculozitatea lor în cadrul Expoziţiei de Reptile Vii organizată pe faleza din staţiunea Mamaia. Prezentarea include pitoni, anaconde, iguane, şerpi regali, varani, specii de de gepo, agame, dar şi şerpi veninoşi cum ar fi cobre, mocasini, dar şi vipere africane. „Dimensiunile lor nu sunt foarte spectaculoase, deoarece toate exemplarele sunt tinere şi nu au mai mult de trei ani”, spune Daniel Oaida (32 de ani),  administratorul expoziţiei.

Mici, dar periculoşi

Cele mai impresionante şi în acelaşi timp periculoase specii din cadrul expoziţiei sunt pitonii şi viperele pufăitoare. Acestea sunt cunoscute pentru periculozitatea lor, dar întotdeauna trezesc curiozitatea vizitatorilor. Vipera africană pufăitoare este impresionantă în primul rând prin lungimea colţilor. 

Daniel Oaida susţine că are una dintre cele mai mari colecţii de reptile din România, iar viaţa sa se învârte în jurul acestor animale, pe care le îndrăgeşte foarte mult. „Fiecare copil, când e mic, e pasionat să aibă ori un câine, ori un papagal, ori nişte peşti. Eu am fost mai diferit decât ceilalţi şi mi-au plăcut şopârlele, dar cred că am deprins această pasiune şi fiindcă am avut alţi iubitori de reptile în jurul meu“, a explicat proprietarul.

Întreţinere costisitoare

Întreţinerea exemplarelor este destul de costisitoare şi implică multe cheltuieli. „Reptilele mănâncă şoareci, cobai şi am o crescătorie proprie. Totodată, le mai hrănesc şi cu porumbei şi iepuri, dar pe acestea le aducem din Ungaria congelate“, a explicat arădeanul.

Condiţiile de cazare ale animalelor sunt unele speciale. „Cuştile lor trebuie să fie cât mai aproape de mediul natural. Trebuie să le ofer condiţii de umiditate, de temperatură şi de camuflaj, ca să nu fie stresate”, a mai punctat arădeanul. La un anumit număr de ani, el îşi reînoieşte expoziţia cu noi exemplare, pe care le cumpără de la târgurile ce se desfăşoară în Germania sau în America.

5 lei taxa de intrare

Expoziţia se află deasupra Restaurantului Cetate de pe faleza din Mamaia, iar intrarea costă 5 lei atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cei care doresc să fotografieze sau să filmeze, mai plătesc încă o taxă de cinci lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite