Constanţa: Litoral 2009 / În „zbor“ cu telegondola peste Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / În „zbor“ cu telegondola peste Mamaia
Constanţa: Litoral 2009 / În „zbor“ cu telegondola peste Mamaia

În fiecare zi, instalaţia este un adevărat punct de atracţie pentru mii de turişti. Pentru 12 minute de călătorie deasupra litoralului, doritorii trebuie să plătească 19 lei, preţul unui bilet dus-întors. Copiii sub 7 ani circulă gratuit.

Turiştii care vor să vadă de la înălţime cea mai luxoasă staţiune de pe litoral pot alege o plimbare cu telegondola. Pentru 10 lei cât este preţul unui bilet dus, clienţii se pot delecta cu un tablou impresionant al litoralului, din apropierea oraşului Constanţa.

„E foarte frumos. Am fost şi anul trecut şi mi-a plăcut mult priveliştea. Acum am venit cu prietenele care nu au mai mers cu telegondola niciodată”, a spus Roxana Marin, o turistă venită la mare din Bucureşti.

„Nu ne putem plânge că nu avem turişti, vin destul de mulţi, însă şi noi am simţit cât de cât criza. Încasările sunt cu aproximativ 20% mai mici faţă de anii trecuţi”, a spus Marian Ştefan, directorul general al societăţii care administrează instalaţia.

După câteva zile petrecute pe litoral, majoritatea turiştilor preferă să traverseze staţiunea cu telegondola decât pe jos, scăpând astfel şi de aglomeraţia din trafic. „De dimineaţă am venit în capătul acesta al plajei şi, ca să nu mergem pe jos până la hotel, luăm telegondola”, a spus Mihai Răsucean, turist din Caransebeş.

Reducere de 1 leu la biletul dus-întors

Pentru un bilet cu o singură călătorie preţul este de 10 lei. Turiştii care îşi iau bilete dus-întorsc trebuie să scoată din buzunare doar 19 lei, deoarece beneficiază de o reducere de 1 leu. Copii cu vârsta sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

„Nu-i mare lucru reducerea asta. Oricum nu-i scump deloc biletul, dar e bine că se gândesc la turişti şi fac reduceri”, a spus Carmen Olaru, o turistă venită cu prietenii din Braşov. Staţia de plecare a telegondolei este în zona hotelului „Perla“ din Mamaia, iar la întoarcere traseul porneşte din zona Cazinoului Albatros.

De pe 14 septembrie se circulă doar în weekend

Aproximativ 2.000 de turişti se deplasează în fiecare zi cu telegondola. Numărul creşte simţitor în weekend. Ca şi în ceilalţi ani, pe 14 septembrie, telegondola va fi îchisă, sezonul de litoral fiind aproape de sfârşit.

„Dacă va merge treaba, o să mai ţimen deschis şi după 14 septembrie, doar sâmbăta şi duminica. De asemenea, programul nu va mai fi ca în acest sezon de la 10.00 la 01.00, ci de la 10.00 la 22.00”, a mai spus Marian Ştefan.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite