Constanţa: Litoral 2009 / Aqua Magic, distracţia continuă şi în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Aqua Magic, distracţia continuă şi în septembrie
Constanţa: Litoral 2009 / Aqua Magic, distracţia continuă şi în septembrie

Vremea bună şi miile de turişti care iau cu asalt parcul i-a determinat pe administratorii complexului să-l mai ţină deschis şi luna viitoare. Preţurile variază între 40 şi 60 de lei, pentru adulţi şi 20 şi 40 de lei pentru copii, în funcţie de ora la care doresc să intre în parc.

Parcul acvatic de la Mamaia este unul dintre punctele de atracţie ale turiştilor care vin în vacanţă pe litoralul Mării Negre. Tobogane mai mari sau mai mici, piscine pentru copii şi adulţi, căderi de apă, restaurante şi baruri, unele chiar în mijlocul piscinei, toate acestea fac din Aqua Magic un loc de distracţie maximă.

În acest sezon, datorită vremii frumoase şi a numărului mare de vizitatori, administratorii parcului au decis să ţină deschisă locaţia până la mijlocul lunii septembrie. „Vremea este frumoasă şi dacă va ţine în continuare cu noi vom lăsa parcul deschis până pe la jumătatea lunii septembrie. În anii trecuţi s-a întâmplat să închidem pe 7 sau chiar pe 12 septembrie. Depinde foarte mult şi de numărul de clienţi”, a spus Sorina Hortolonei, administratorul parcului acvatic „Aqua Magic“.

În fiecare zi aici se adună circa 3.500 de turişti care cheltuie bani grei pentru o distracţie pe cinste. „Nici numărul de vizitatori nu diferă prea mult faţă de anii trecuţi. Nu am ţinut o evidenţă clară, dar ca o medie a intrărilor au fost în jur de 3.000 - 3.500 de turişti zilnic”, a mai spus administratorul.

Coadă la intrarea în Aqua Magic

Chiar dacă programul începe de la ora 9.00, turiştii preferă să stea la coadă chiar şi cu o oră înainte de deschidere pentru a prinde un loc „bun”, adică un şezlong chiar lângă tobogane sau piscine. De asemenea, Aqua Magic are şi clienţi fideli. Sunt turişti care de câţiva ani, când vin pe litoral, preferă să-şi petreacă timpul numai la Aqua Magic decât pe plajă.

„Stăm cinci zile la mare, dar ne petrecem timpul aici, în parc. Ne place mai mult decât pe plajă şi, în plus, şi fetiţa noastră adoră să se joace pe tobogane. Am venit an de an, de la deschiderea complexului”, a spus Alexandra Dociu, turistă din Bacău. Familiile care au copii spun că au siguranţa că micuţii se pot juca în apă şi fără o supraveghere strictă.

10% reducere pentru turiştii din Mamaia

Chiar dacă preţurile sunt destul de piperate pentru majoritatea vizitatorilor, turiştii spun că sunt dispuşi să cheltuiască aici câteva sute de lei ca să se simtă bine. „Într-adevăr este cam scump, dar merită. Avem tobogane şi piscine şi este şi foarte civilizat faţă de cum este pe plajă. Eu sunt dispus să cheltuesc cam 150 de lei pe zi, doar pentru mine”, a spus Costel, un turist venit din Târgu Mureş.

Costul biletului în parcul de distracţii este diferit, în funcţie de perioada din zi în care vrei să mergi aici. Astfel, până în ora 15.00 se plăteşte 60 lei de persoană pentru adulţi şi 40 de lei pentru copiii care au înălţimea mai mică de 1,5 metri. Cei mai mici de 3 ani au intrarea gratuită, dar nu beneficiază de şezlong. După ora 15.00, tarifele coboară la 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru cei mai mici. Turiştii cazaţi la hotelurile din Mamaia beneficiază de 10% reducere.

Cu ce ne distrăm în parcul acvatic

În preţul jetonului de intrare sunt incluse şezlongul, umbreluţa aferentă şi folosirea tuturor toboganelor, a piscinelor, colacilor navigabili şi a celorlalte instalaţii destinate distracţiei. Parcul este dotat cu 11 tobogane tip „twister” şi „black hole“, turnuri „kamikadze“, tobogane pentru copii, un ring de dans, râu pentru navigare cu colaci, şase restaurante şi două baruri, dintre care unul este proiectat în mijlocul unui bazin cu apă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite