Constanta: Litoral 2009/Mâncare cu mucegai la Eforie Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Litoral 2009/Mâncare cu mucegai la Eforie Sud
Constanta: Litoral 2009/Mâncare cu mucegai la Eforie Sud

Două terase din staţiune au fost închise ieri de inspectorii de la Protecţia Cosnumatorilor Constanţa din cauza neregulilor descoperite în urma unui control. Una dintre unităţi şi-a suspendat activitatea temporar, iar cea de-a doua definitiv.

Prima terasă verificată de pe faleza din Eforie Sud a fost închisă temporar, iar o doua definitiv în urma unui control făcut de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa.

Şeful instituţiei, Bogdan Dima a precizat că la suspendarea activităţii se adaugă şi aplicarea unei amenzi totale de 30.000 de lei. În bucătăria primei unităţi, a fost găsită carne stricată pentru ciorbă, iar în frigider, produsele nu aveau date de valabilitate.

Bolurile cu mâncare în special carne pentru ciorba de burtă erau ţinute la temperatura camerei, mai exact la cea de afară pentru că încăperea era apărată doar de o perdea.

Dincolo de draperii...

La cea de-a doua terasă inspectorii au mers la punct ochit punct lovit pentru că mai făcuseră în umră cu o lună un control aici şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei care a fost achitată.

 În spatele unor draperii, inspectorii OPC au găsit un frigider pe care scria „pentru personal“, tot felul de „minunăţii“. O cratiţă cu un lichid greu de definit, mâncare care mirosea îngrozitor şi smântână mucegăită. În imediata apropiere, tot în spatele draperiilor, erau depozitate perne, pantaloni şi alte obiecte de îmbrăcăminte. 

În unitatea care funcţionează în aer liber, cornurile cu ciocolată erau bătute de soare, iar pungile cu napolitane se topeau la căldură.

 „Mâncarea a fost foarte gustoasă“, au declarat câţiva turişti din Bucureşti care tocmai veniseră de pe plajă şi serviseră masa de prânz fără să ştie ce au descoperit inspectorii OPC.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite