Constanţa: Litoral 2009 / Cum să vezi plajele şi marea din mers

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Cum să vezi plajele şi marea din mers
Constanţa: Litoral 2009 / Cum să vezi plajele şi marea din mers

Turiştii se pot plimba cu autocarul supraetajat, cu o trăsură sau cu telegondola prin Mamaia. Cei care ajung vara aceasta pe litoral au mai multe variante de a face un tur al staţiunilor.

De la plimbarea cu trăsura pe marile bulevarde din Constanţa sau din Mamaia, până la survolarea staţiunii cu telegondola, litoralul îţi oferă variante inedite de a vedea de sus marea şi plaja. Dacă vrei să fii cu adevărat „la înălţime“, poţi lua telegondola de la intrarea în staţiune până în zona Cazinoului, pentru 10 lei, sau 19 lei dus-întors.

Turiştii stau la coadă la telegondolă pentru că imaginea care li se deschide de sus face toţi banii. „Doar la munte am mai mers cu telecabina şi e cu totul diferit să mergi aşa pe deasupra hotelurilor şi să vezi marea. Eu zic că se merită banii”, a spus Marius Boieru, de 35 de ani, din Bârlad.

30 de lei cu trăsura

Acelaşi traseu costă, cu trăsura, 30 de lei, însă îţi poţi face o imagine mai clară despre cum sunt poziţionate magazinele şi restaurantele din oraş. Cei care doresc să se plimbe mai mult cu şareta pe bulevardele oraşului sau să ajungă în Constanţa vor trebui să scoată din buzunar chiar şi câte 50 de lei, dar preţurile sunt negociabile. „E ceva inedit faţă de ceea ce suntem noi obişnuiţi. O dată pe an ne permitem şi noi să facem ceva mai special şi să ne plimbăm cu trăsura nu numai cu taxiul”, ne-a spus Aurora Tudoran, de 64 de ani, din Bucureşti.

Stilul londonez, la mare căutare

Turiştii care doresc să călătorească în stil londonez au la dispoziţie autobuzele supraetajate. Acestea pleacă din Gara Constanţa spre Mamaia începând cu ora 09.00 şi până la ora 21.00. Poţi opta astfel pentru o călătorie care costă 3 lei sau pentru un tur turistic. În acest caz, biletele au o valabilitate de 3,6 şi 12 ore, dându-le turiştilor posibilitatea să coboare şi să urce în autobuz între staţii. Cel mai scump bilet, valabil 12 ore, costă 12 lei.

Plimbările cu autocarele londoneze continuă şi în restul staţiunilor. Plecarea autobuzelor spre litoral se face tot din Gara Constanţa, zilnic între orele 11.00 şi 13.45 pe traseul Eforie Nord - Techirghiol - Eforie Sud - Costineşti - Neptun - Jupiter - Saturn - Venus - Mangalia. Întoarcerea din Mangalia spre Constanţa se va face la orele 13.30 şi 15.15. Costul unui bilet pe ruta Constanţa-Mangalia şi Mangalia-Constanţa este de 8 lei, iar unul dus-întors 12 lei. Preţul unui bilet între două stații de pe traseu este de cinci lei. Autocarele vor circula până la 1 septembrie.

Cu trenuleţul pe faleză

Cei care vor să facă o plimbare pe aleea pietonală din Mamaia o pot face cu tractoraşul „deghizat” în trenuleţ. Preţul unui bilet este de doar 3 lei, iar trenuleţele fac ture din sfert în sfert de oră, sau chiar şi la câte zece minute, când există mai multe solicitări.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite