Constanţa: Litoral 2009 / Colacul la modă anul acesta: roata de maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Colacul la modă anul acesta: roata de maşină
Constanţa: Litoral 2009 / Colacul la modă anul acesta: roata de maşină

La mare căutare printre cei care nu ştiu să înoate sunt şi Batman,  Spiderman, soarele, steluţele de mare, crocodilii şi căţeluşii. Pentru aceste accesorii, turiştii sunt dispuşi să scoată din buzunar chiar şi câteva zeci de lei.

Vara aceasta, la mare modă printre turiştii veniţi pe litoral sunt colacii de salvare, viu coloraţi şi cu forme din cele mai ciudate.

Copiii, dar şi adulţii, au dat buzna în magazinele cu obiecte pentru plajă şi şi-au luat colaci de înot inscripţionate cu eroii din desenele animate. La mare modă, mai ales printre băieţi, sunt colacii cu Spiderman sau Batman, iar fetele le aleg pe cele în formă de păpuşi sau tot felul de animăluţe. „Pentru copil este important colacul. Cele mai vândute sunt cu personaje din desene animate şi foarte frumos colorate”, explică Mădălina, vânzătoare la un magazin de pe plaja din Mamaia.

Părinţii spun că stau chiar şi câte o oră cu copilul în magazin până când cel mic se hotărăşte ce colac vrea. „Ce să le facem? Sunt copii. Ieri, când am ajuns pe plajă, a zis că vrea colac cu nu ştiu ce peronaj din desene. Am căutat peste tot până a găsit colac cu vrăjitoarea pe care o voia”, spune Georgiana, mama unei fetiţe de 8 ani.

„Vreau să am colac cu Spiderman pentru că eu sunt Spiderman! Vreau să am cel mai frumos colac din toată staţiunea!”, ne spune hotărât Vlăduţ, care a venit la mare împreună cu părinţii.

Preţuri pentru toate buzunarele

Chiar şi adulţii au preferinţe când vine vorba să-şi cumpere astfel de accesorii pentru înot. „Am văzut la cineva pe plajă un colac ca o roată de maşină şi acum am venit să caut şi eu unul la fel”, a spus Alex, un tânăr în vârstă de 27 de ani, venit la mare din Călăraşi. Pentru a cumpăra un colac de salvare, turiştii sunt dispuşi să cheltuie până la câteva zeci de lei.

Accesoriile pentru înot cele mai moderne, precum cele în formă de roată de maşină, delfini sau autoturisme, costă 50 sau 60 de lei. Turiştii care dispun de bani mai puţini îşi pot cumpăra şi colaci mai simpli, care costă doar 8 lei.

Un colac în formă de stea de mare sau de soare costă 10 lei, unul în formă de animale, precum căţel, girafă, elefant, costă circa 15 lei. Cele cu personaje din desene animate, ca Hannah Montana sau eroii lui Disney, costă între 15 şi 20 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite