Liceul Teoretic Decebal Constanţa sărbătoreşte 40 de ani de existenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul şcolar 2010 - 2011 marchează un moment important în istoria Liceului Teoretic Decebal, dar şi pentru profesorii şi elevii instituţiei: împlinirea a patru decenii de existenţă, de-a lungul cărora a traversat mai multe etape.

Liceul teoretic a luat fiinţă în anul 1970 sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanţa, iar în 1977 a fost transformat în liceu industrial pus sub coordonarea Ministerului Minelor, Petrolului şi Geologiei. În 1990, ţinând cont de preferinţele absolvenţilor de şcoală generală, dar şi de capacitatea colectivului de cadre didactice, instituţia a revenit la profilul teoretic, sub denumirea de Liceul Teoretic Decebal Constanţa.

Din acest an, instituţia a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare: în urma fuziunii cu alte două unităţi de învăţământ (Şcoala Generală Dimitrie Ştiubei şi Grădiniţa Flipper), liceul şcolarizează peste 1.000 de elevi din toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preprimar, primar, gimnazial şi liceal.

Manifestări educative

Evenimentul va fi marcat în zilele de 26 şi 27 mai printr-o serie de activităţi care se vor desfăşura sub egida Zilelor Liceului. La 26 mai, începând cu ora 11.00, va avea loc la sediul liceului întâlnirea generaţiilor de profesori şi elevi care fac parte din marea familie a decebaliştilor. Cu această ocazie va fi lansat volumul aniversar „Decebal. Lyceum. XL. Repere de valoare“ redactat de un colectiv format din foşti şi actuali profesori ai liceului.

La 27 mai vor avea loc activităţi culturale, educative şi sportive care se vor desfăşura în incinta liceului începând cu ora 9.00: concursuri pe discipline, concurs de cultură generală, cerc literar, prezentări multimedia, mese rotunde, expoziţie de fotografie, întreceri sportive (şah, volei, tenis de masă). Cei mai talentaţi elevi ai liceului vor da măsura talentului lor în Spectacolul aniversar care se va desfăşura începând cu ora 16 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite