Lei de mare din China, la Delfinariul din Constanţa FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru femele şi doi masculi în vârstă de 4 ani, născuţi şi crescuţi în condiţii optime la Acvariul din Beijing îi vor înlocui pe veteranii John şi Lorry. În funcţie de cât de repede se vor adapta la noua lor casă, vedetele născute în China vor susţine demonstraţii pentru public în 2012.

„Sunt jucăuşi, dornici de a intra în contact cu dresorii şi publicul“, a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. „Dresorii lor din China ne-au spus că leii de mare răspund la comezi simple şi sunt hrăniţi la mână“, a adăugat Adrian Mînăstireanu. Leii de mare vor sosi din China cu avionul în cuşti individuale şi vor rezista 12 ore fără apă. Au descreţit frunţile în multe reprezentaţii, s-au jucat cu mingea, au aplaudat.



După ce delfinul Mark a murit, cei doi lei de mare au fost singurele vedete ale Delfinariului Constanţa. Despărţirea de colegul lor a fost cutremurătoare. „Leii de mare au stat lipiţi de gratii, l-au pupat şi l-au urmărit în permanenţă în ultimele clipe“, povesteşte dresoarea Georgeta Enciu.

Bătrâni şi bolnavi

Acum, şi ei au ieşit din scenă. Din această vară, sunt ţinuţi departe de ochii curioşi ai turiştilor care vin vară de vară la Delfinariu. Nu mai aud ropote de aplauze şi nici exclamările turiştilor. Sunt bătrâni şi bolnavi de reumatism. Lorry este închisă într-un spaţiu separat, unde i se oferă îngrijire de specialitate, departe de ochii curioşilor, pentru că suportă boala mai greu. Pe John l-am găsit ieri în bazinul acoperit al Delfinariului, tolănit lângă gratii. A ripostat când a observat în preajma lui oameni străini. Doar vizitele dresorilor par să-l mai încânte. În anumite momente, foarte rare, îşi aduce aminte de comenzile pe care le făcea cu plăcere la demonstraţiile cu public. Ochii îi sunt trişti. Acum este mofturos, se mişcă greoi şi parcă şi-ar aştepta sfârşitul. Din când în când cere de mâncare.

Aflaţi din  de astăzi ce se va întâmpla cu leii de mare John şi Lorry după venirea noilor vedete!

image
Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite