Laurenţiu Mironescu şi învinuiţii din dosarul „Containerul“, în arest pentru încă 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a prelungit durata arestării preventive pentru Laurenţiu Mironescu şi grupul de 27 inculpaţi în dosarul „Containerul" cu alte 30 de zile.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, ieri, ca inculpaţii din dosarul „Containerul", reţinuţi la 23 mai pentru implicarea în activităţi de contrabandă în Portul Constanţa, să rămână în arest.

Printre cei învinuiţă se numără Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Cadîr Sunai, şeful Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, comisarul şef Adrian Pătraşcu din cadrul Poliţiei de Frontieră, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, considerat de procurorii anticorupţie „leader" al grupului infracţional care derula afaceri ilicite în Portul Constanţa, Aurelian Cătălin Pilcă, fost şef al Vămii Constanţa.

În dosarul „Contaninerul" este cercetat şi senatorul de Constanţa Mircea Banias, el fiind singurul care nu se află în arest, dar care are interdicţia de a părăsi ţara. Banias este acuzat de aderare la un grul infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

„Grupul infracţional organizat" care s-ar fi constituit, potrivit procurorilor DNA, în Vama Constanţa, prejudicia bugetul de stat cu sume între 50.000 şi două milioane de euro la fiecare transport.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite