Constanţa: Lansarea rachetei de pe mare, test pentru Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Lansarea rachetei de pe mare, test pentru Lună
Constanţa: Lansarea rachetei de pe mare, test pentru Lună

Racheta spaţială „Helen“, ce va fi lansată în această lună din largul Mării Negre, a fost construită de membrii Asociaţiei Române de Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) din fonduri private. Proiectele ambiţioase ale ARCA au început în 1999, când organizaţia a fost înfiinţată de Dumitru Popescu, actualul director, pe atunci student la Aviaţie.

Citeşte şi:

Premieră - O rachetă spaţială va fi lansată din largul mării


Membrii ARCA vor ca ţara noastră să intre în rândul statelor care derulează programe spaţiale de anvergură. „La nava «Helen» lucrăm de un an şi jumătate, însă în paralel am avut şi alte proiecte. Obiectivul acestui zbor este acela de a testa tehnologia pentru Lună a vehiculului HAAS, în cadrul Competiţiei Google Lunar X Prize“, a declarat Bogdan Sburlea, unul dintre membrii echipajului.

„Helen“ va fi lansată cu ajutorul unui balon solar uriaş, cu diametrul de 90 de metri, care va ajunge până la 14.000 de metri altitudine.
Apoi, motorul va fi accelerat, iar racheta va fi lansată şi va ajunge până la 80 de kilometri altitudine, acolo unde se termină atmosfera şi începe spaţiul cosmic.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite