La meciul Juventus - Săgeata, Mutulescu a căzut ca secerat pe teren UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al echipei de fotbal Săgeata Năvodari, Mihai Terzi, a fost prezent la meciul din iarnă, când mijlocaşul Andrei Mutulescu a căzut pe teren. Mijlocaşul decedat luni, la vârsta de 23 de ani, în timp ce juca fotbal cu prietenii în Bucureşti, a fost legitimat şi la clubul Farul.

Pe un frig năprasnic, Mihai Terzi îşi aminteşte cum fotbalistul Andrei Mutulescu a căzut pe teren în timpul unui meci.

„Echipa Săgeata Năvodari a jucat, în februarie, un meci amical cu Juventus Bucureşti, pe stadionul Berceni. Îmi amintesc că era foarte rece afară. Mutulescu se afla în probe la Juventus şi a fost selectat pentru meciul de antrenament. În timpul partidei de pregătire, l-am văzut deodată întins pe teren. A căzut ca secerat", povesteşte Mihai Terzi.

Directorul general de la Săgeata Bucureşti spune că despre tânărul fotbalist se ştia că are probleme cu inima. „Medicii nu puteau să-i dea acceptul să joace la Juventus, dar el a ţinut să intre pe teren, să dea o probă. La puţin timp, a căzut", spune Terzi.

Andrei Mutulescu a murit luni seara, în timp ce juca fotbal cu prietenii pe un teren artificial din Capitală. Decesul a fost declarat după două ore de manevre ale medicilor de la Spitalul Floreasca.

UPDATE Mutulescu a semnat cu Farul Constanţa la 1 septembrie 2010 o înţelegere pe doi ani. „Sunt bucuros că am ajuns la Farul, o echipă de tradiţie. Este un pas înainte în cariera mea şi îmi doresc să fac treabă bună sub bagheta lui Ioan Sdrobiş. Primul an am înţeles că e de acomodare pentru noua echipă, dar eu sper să avem realizări încă din acest sezon. Postul meu de bază e mijlocaş defensiv, dar pot juca şi fundaş central", a declarat la acea vreme Mutulescu pentru liga2.ro. Era caracterizat ca fiind un fotbalist înalt de 1,83 m, care a mai evoluat la UTA, Şerif Tiraspol, Forex Braşov sau FC Snagov şi e fost internaţional de juniori.

Directorul sportiv al Clubului FC Farul, Cosmin Şişcu, a declarat pentru Adevărul de Seară Constanţa că la sosirea sa la clubul de pe litoral a avut viză de la Institutul de medicină Sportivă Bucureşti. El a explicat că această viză este garantul faptului că sportivul este apt de joc. „Ştiam despre o afecţiune a sa: un virus de hepatită C care nu a declanşat, dar de la ficat şi până la inimă este mult", spune Şişcu. „Pentru cât a jucat la noi, nu am avut ce să-i reproşăm. A jucat în patru meciuri oficiale, în unul dintre ele fiind chiar titular. Era un jucător pe care ne puteam baza. A plecat din cauza unor neînţelegeri de la bani avute cu patronatul", a mai spus Şişcu.

Surse din clubul Farul spun că în momentul în care a fost adus la echipă se cunoştea fecţiunea pe care o avea, dar atâta vreme cât avea viza de la institutul de Medicină Sportivă Bucureşti, nu mai era treaba clubului.

Alt caz tragic

Un alt incident tragic, care a zguduit lumea fotbalului constănţean a fost decesul fotbalistului Mihai Baicu, în urmă cu doi ani. Fostul fotbalist a murit în seara zilei de 6 iulie 2009, la vârsta de numai 33 de ani. El a suferit un stop cardiac după ce a jucat o partidă amicală de fotbal cu prietenii săi pe un teren sintetic din Ghencea. În cariera sa, Baicu a jucat la FC Naţional, Dacia Unirea Brăila, FC Argeş, Chindia Târgovişte, Foresta Suceava, AS Cittadella, US Cremonese, FC Braşov, FC Ghimbav, Farul Constanţa şi Ceahlăul Piatra Neamţ. S-a retras din fotbal la vârsta de 31 de ani, pe vremea când evolua în Liga a II-a, la Ceahlăul. Mihai Baicu era la a doua căsătorie şi a lăsat în urmă patru fetiţe îndurerate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite