La Vadu, 60 de pompieri s-au luptat cu focul timp de 13 ore GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul focar al incendiului de proporţii care a avut loc la Vadu a fost stins astăzi la prânz. Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 16.00, într-o zonă mlăştinoasă, departe de plaja din Vadu şi de sat şi a afectat 50 de hectare dintr-un perimetru aflat în Rezervaţia Delta Dunării. 

Focul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului care a bătut cu putere sâmbătă, punând în pericol o pădure şi câteva clădiri aparţinând unei foste ferme.
Fumul gros se vedea duminică dimineaţă încă de la ieşirea din Năvodari, pe drumul spre Corbul.

„Maşinile de pompieri au început să vină sâmbătă după amiază una după alta. Lumea din sat nu a intrat în panică pentru că ne cunoaştem locurile“, a declarat Drăguş Pantelimon, localnic, care a adăugat că în Vadu au mai avut loc incendii la fel de mari.

Click aici pentru galerie foto

image

Sâmbătă seara, pompierii nu au putut decât să izoleze focul, nu să şi-l stingă, din cauza terenului mlăştinos. Noaptea, se vorbea doar de câteva focare, însă treptat echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu au mai putut face faţă, fiind aduse alte maşini de intervenţie. La ora 3 dimineaţa satul Vadu a fost traversat de alte maşini de pompieri.

În total 60 de pompieri au fost aduşi în zona mlaştinoasă de la Vadu. Prefectura Constanţa a solicitat şi localnicilor să dea o mână de ajutor pentru stingerea incendiului, însă au existat doar doi-trei voluntari, din cauza lipsei unui echipament de protecţie adecvat.

„S-a intrevenit cu dificultate, deoarece maşinile, tractoarele au rămas împotmolite în mlaştină“, a declarat primarul localităţii Corbu, Marian Gălbinaşu.

Duminică, la prânz , incendiul a fost stins după 13 ore. În urma lui au rămas întinderi mari pârjolite şi un miros pătrunzător. Pompierii au început să se retragă din lupta cu focul. Sleiţi de puteri, din cauza condiţiilor grele de mers prin nisip şi mlaştină au spus că a fost o intervenţie de durată şi dificilă.

Pe plaja din Vadu peste o sută de turişti au rămas neclintiţi chiar dacă fumul dens acoperea sâmbătă seara şi porţiunea de plajă. „Toată noaptea a ars, flăcările erau foarte înalte . Am avut noroc că vântul şi-a schimbat direcţia“, a declarat Victor Smirnov, din Mureş, campat pe plaja Vadu de o săptămână.
Citeşte şi

Primarul din Corbu: „Cel mai probabil vegetaţia s-a autoaprins!“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite