La 11 ani, Cosmin îşi lungeşte piciorul cu cheia de 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza unei malformaţii congenitale, Cosmin Mihalescul a avut la naştere un picior mai scurt cu zece centimetri. În timp, diferenţa dintre membrele inferioare a ajuns la 17 centimetri.

Din 2009, casa lui Cosmin a devenit Spitalul Municipal din Mangalia, Secţia Ortopedie. A venit în Dobrogea pentru ca dr. Ion Donica, medic specialist ortopedie-traumatologie, să-i lungească piciorul. Suferă de hipoplazie membru pelvin, scurtime pe cont femur.
„Mi-au operat băiatul pe 6 august 2009 şi de atunci stăm în spital. I-au lungit piciorul drept cu şase centimetri, dar mai urmează şi alte operaţii“, spune Mariana Mihalescul, mama copilului.
„Simţeam cum se sparg oasele în mine“
Şase luni a învârtit şuruburile din piciorul drept, de patru ori pe zi, cu cheia de 10, pentru a-l alungi, iar acum aşteaptă să treacă doi ani pentru o nouă intervenţie. „La operaţie i-au montat un fixator, un cadru metalic cu mai multe şuruburi“, explică mama.
Băiatul a reuşit să-şi întindă membrul cu un milimetru pe zi în chinuri groaznice.
Simţeam cum se sparg oasele într-o parte şi alta“, rememorează cumplitele clipe copilul. A reuşit să-şi lungească astfel piciorul cu şase centimetri, iar acum nicio suferinţă nu-i poate alunga zâmbetul. Este fericit că îi creşte piciorul şi aşteaptă cu nerăbdare următoarea operaţie.
Din luna ianuarie, după ce medicul i-a scos cadrul metalic, Cosmin Mihalescul suportă un ghips pe aproape jumătate de corp.
Mama, şi ea cu piciorul în şuruburi
Necazul familiei Mihalescul din localitatea Cotul Dobei, satul Fântânele, Suceava nu se încheie, din păcate, aici. Pe 1 ianuarie mama copilului, Mariana Mihalescul, a suferit un accident grav în curtea spitalului, fracturându-şi piciorul. „Mă duceam să cer o salvare, să ne întoarcem acasă, şi am căzut pe gheaţă. Acum mai trebuie să stăm cel puţin două luni şi jumătate, să mă refac şi eu. Mi-a ieşit osul prin piele“, se plânge mama.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite