Constanţa: LITORAL2009 / Cea mai frumoasă navă din lume face senzaţie printre turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: LITORAL2009 / Cea mai frumoasă navă din lume face senzaţie printre turişti
Constanţa: LITORAL2009 / Cea mai frumoasă navă din lume face senzaţie printre turişti

Nava-Şcoală a Marinei Italiane, care a ancorat ieri în Portul Constanţa, poate fi vizitată de turişti şi astăzi între orele 15.00 şi 17.00. Mâine, turul pe vas se poate face între orele 10.00-12.00 şi 15.00-17.00.

Cei care au văzut deja frumuseţile ei au putut vizita sala de conferinţă, holurile pline de decoraţi primite de-a lungul anilor, precum şi puntea de comandă.

Velierul „Amerigo

Vespucci“ reprezintă pentru Italia ceea ce Nava Şcolară „Mircea“ este pentru români: un etalon al Marinei. „«Amerigo Vespucci» este catalogată drept cea mai frumoasă din lume şi, de asemenea, este cea mai veche navă folosită în prezent de Marina Militară Italiană drept navă-şcoală pentru elevii şi studenţii de la Marină. Va fi ancorată la Dana Pasagere din Portul Constanţa până sâmbătă”, a spus Claudio Confalonieri, comandantul navei.

Turiştii au făcut rând în port

La intrarea în Portul Constanţa, acolo unde vasul „Amerigo Vespucci“ a ancorat, zeci de persoane aşteptau, ieri, nerăbdătoare să urce pe vas. „Sunt foarte curioasă să văd cum arată în interior. Nu am fost niciodată pe un velier”, a spus Cristiana, o tânără din Constanţa care aştepta să urce pe navă.

De asemenea, câţiva turişti veniţi aici aşteptau şi ei ridicarea barierei pentru a putea vizita vasul. „Aseară am auzit că vom avea voie să urcăm pe această navă şi, cum mâine plecăm de pe litoral, am zis să nu pierdem o asemenea ocazie. Am auzit că este foarte frumos, dar nu am urcat niciodată pe un vapor. Am venit cu cei patru prieteni cu care am stat la mare, toţi suntem curioşi să o vedem”, a spus Cătălin Calciu, din judeţul Prahova.
 
Simbolul marinei italiene

Inaugurată la data de 22 februarie 1931, „Amerigo Vespucii“ este Nava-Şcoală a Marinei Militare Italiene pentru pregătirea viitorilor ofiţeri. Numărul persoanelor de la bordul velierului este de aproximativ 450 de oameni. Pe acest vas studenţii italieni pun în practică ceea ce au învăţat în timpul cursurilor teoretice.

„Facem practică, avem un program special, în prima parte a zilei teoria, iar în următoarea punem în practică. Învăţăm să facem foarte multe lucruri”, a spus Miguel Macavero, un student în vârstă de 21 de ani din Sicilia. Pe lângă sarcina de pregătire, „Vespucci“ a participat la manifestări şi evenimente importante în lume.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite