Constanta: LITORAL 2009: Insula Ovidiu, oaza de pe Siutghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: LITORAL 2009: Insula Ovidiu, oaza de pe Siutghiol
Constanta: LITORAL 2009: Insula Ovidiu, oaza de pe Siutghiol

Ostrovul se află la cinci kilometri de staţiunea Mamaia. Insula a fost cumpărată în 2000 de trei fraţi, oameni de afaceri din Botoşani, ce au transformat locul ajuns în paragină într-un punct turistic atractiv al litoralului. 

Pentru a ajunge pe insulă, trebuie să iei vaporaşul ce pleacă de la pontonul din zona Cazino, de pe partea lacului. Vaporaşul Ovidius se deplasează atunci când sunt în jur de 20 de turişti dornici să facă o plimbare pe mare, cu condiţia ca marea să fie liniştită. În caz contrar, dacă marea este agitată şi sunt valuri, se pleacă pe şalupă, ce are o capacitate de 15 persoane.

Drumul durează 30 de minute şi costă 20 de lei dus-întors

Verdeaţa îmbracă toată insula. Plin de flori şi înconjurat de apă, peisajul te duce departe de lumea dezlănţuită. Insula este organizată ca un minisat de vacanţă. Are căsuţe de lemn, parc de joacă, restaurant în aer liber unde meniul  se bazează pe produse din peşte.

„Eram curios de insulă. Vin de când sunt mic la mare, dar nu am mai fost aici. Văd în fiecare seară vaporaşul şi m-am gândit să vin şi pentru prietena mea, care vroia să ne plimbăm cu şalupa. Îmi place aici, dar este cam izolat. Nu ştiu dacă m-aş caza aici acum. Poate când voi mai îmbătrâni, când voi avea nevoie de linişte“, a mărturisit Dragoş Dinu (28 de ani), un turist din Târgovişte.

Refugiu

Pe insulă există zece căsuţe de 3 stele, cu 20 de locuri de cazare în total. O căsuţă costă 150 de lei pe noapte. Fiecare este dotată cu pat matrimonial, grup sanitar propriu, aer condiţionat, televiziune prin satelit, minibar. Pe insulă se poate pescui, se pot face plimbări cu bărci cu vâsle, cu scuterul pe apă, cu vaporaşul sau cu şalupa. Locul este preferat de vedete, pentru că este foarte retras.

„Este o oază de linişte. Am fost şi anul trecut pe insulă şi am rămas impresionată de cât de multă verdeaţă este pe insulă şi de amabilitatea personalului“, a spus Georgeta Ion (37 de ani) din Piteşti, care a venit pe insulă cu familia.

Pentru unii turişti, este deja ca o regulă să vină aici.„Am venit de 7-8 ori pe insulă. Îmi place foarte mult“, a afirmat Vasile Pahonţiu (52 de ani) din Bucureşti.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite