Constanţa: LITORAL 2009 / Itto Mezo îi încântă pe turişti cu dansuri din Anzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: LITORAL 2009 / Itto Mezo îi încântă pe turişti cu dansuri din Anzi
Constanţa: LITORAL 2009 / Itto Mezo îi încântă pe turişti cu dansuri din Anzi

De când s-a stabilit în România, în urmă cu zece ani, Itto vine în fiecare vară pe litoral să încingă atmosfera. Cântecele lui, cu versuri în spaniolă, vorbesc despre tradiţie, pace, natură şi dragoste.

„Nu ne place războiul. Suferim când vedem la televizor oameni care se luptă unii cu alţii, vieţi pierdute, copii ucişi. Mesajul nostru este să avem grijă de natură şi de oameni“, spune Itto.

Cântecele amoroase, preferatele turiştilor 

Tânărul povesteşte că sute de turişti se strâng în jurul celor cinci membri ai trupei Sin Fronteras şi-i aplaudă  aproape tot timpul.
Itto nu-şi face griji că muzica sa nu este înţeleasă de public. Din contră, cântăreţul este convins că turiştii, indiferent de vârstă, înţeleg fiecare cuvânt pus pe note de el. „Observ după mimica feţei lor că-şi dau seama ce zicem, pentru că majoritatea zâmbesc şi aprobă din cap. Prichindeii sunt cei mai fericiţi când ne văd rotindu-ne, ca-n horă, şi cântând tot felul de piese“, adaugă tânărul.

Itto s-a mutat în Bucureşti la 27 de ani, după ce a colindat toată Europa. Spune că s-a simţit prea atras de România ca s-o mai poată părăsi. „Înainte am trecut prin Ungaria, Polonia, Turcia, Cehia, Austria, Iugoslavia, Macedonia, Grecia şi Bulgaria, dar niciunde nu am simţit că în acel spaţiu îmi este locul. Românii parcă sunt familia mea. De aceea mi-am adus aici fratele, sora şi nepoţii, fiindcă este foarte atractivă zona, mai ales pe litoral“, este de părere artistul.
Cântăreţul spune că cele mai multe zile şi nopţi le petrece la repetiţii cu trupa sa, pentru ca spectacolele în aer liber, care se prelungesc până la miezul nopţii, să decurgă fără probleme.

Cei mici le încurcă paşii de dans

Deşi se mai întâmplă să rateze câte un pas de dans, Itto crede că-şi face treaba cu mult profesionalism. „Ne mai încurcăm pentru că mai intră micuţii pe scenă şi ne e teamă să nu-i lovim. Ne ferim şi nu ne mai iese jocul. Numai un specialist poate însă să observe când nu facem totul perfect. Improvizăm imediat ceva“, spune peruanul.
Din iunie, de când a venit pe litoral, Itto şi-a făcut foarte mulţi prieteni printre turişti. Ca să-i răsplătească efortul, publicul îi lasă câte-un dar, fie în bani, fie în suveniruri sau chiar flori. Itto crede că nu contează atât de mult valoarea bunurilor oferite de spectatori, cât atenţia şi bucuria acestora.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite