Constanţa: LITORAL 2009/ Start ratat la Festivalul de rock din Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: LITORAL 2009/ Start ratat la Festivalul de rock din Costineşti
Constanţa: LITORAL 2009/ Start ratat la Festivalul de rock din Costineşti

Recitalurile au fost amânate, fiindcă în incinta Teatrului de Vară se desfăşurau alte spectacole Mai mulţi tineri au aşteptat până după ora 1.00 să concerteze, însă au fost amânaţi de la o oră la alta, în timp ce în incinta sălii de spectacol se rula un film.

Zeci de adolescenţi veniţi din toate colţurile ţării pentru a concura la proba de rock a Festivalului Tinereţii din Costineşti au aşteptat în zadar până după ora 1.00 să ajungă pe scenă, chiar dacă recitalurile ar fi trebuit să înceapă încă de la ora 20.30.

Potrivit programului întocmit de organizatori, printre care se numără şi Primăria din localitate, rockerii ar fi trebuit să îşi înceapă repetiţiile în incinta Teatrului de Vară încă de la ora 9.00, dar repetiţiile au fost amânate până după ora 17.00, fără prea multe explicaţii. „Noi am mers peste zece ore cu trenul ca să ajungem aici şi acum, obosiţi, îşi bat joc de noi pe faţă şi ne tot plimbă de la o oră la alta ca pe nişte proşti“, a spus nemulţumit unul dintre participanţi.

Repetiţii... pe unde se poate

Mulţi dintre aceştia s-au retras într-un club de rock din apropiere, aşteptând un semnal din partea oragnizatorilor şi încercând să se pregătească de concurs, chiar dacă condiţiile erau improprii pentru un asemenea lucru. Repetiţiile oficiale au fost însă, anulate din oficiu.

Agitaţia a început să crească în jurul orei 20.30, când, în mod normal, primele zece trupe participante la competiţie ar fi trebuit să-şi înceapă showul. Spre mare lor dezamăgire au fost amânate din nou, fiindcă în incinta teatrului se susţinea un spectacol de stand-up comedy. Au primit însă asigurări de la angajaţii care ar fi trebuit să se ocupe de „buna organizare“, că la ora 23.00 vor putea intra în sală.

Filmul bate concertul

Nu mică le-a fost mirarea atunci, când, cu instrumentele în mâini sau pe umeri, au dorit să intre în incinta Teatrului de Vară, că, de fapt, mai au de aşteptat, întrucât se mai „uitase“ un alt amănunt: de la ora 23.30, cum de altfel era afişat pe panoul de la intrare, urma să ruleze filmul horror „Misterul Gemenilor“, dar despre care rockerilor nu li s-a spus nimic.

„Noi am cheltuit bani grei să ajungem aici şi părinţii noştri au făcut eforturi ca să putem participa la acest concurs. Nu este posibil să îşi bată joc în halul ăsta. Dacă o să intrăm pe scenă aşa obosiţi cum suntem acum, normal că nu mai avem nicio şansă să câştigăm“, s-a plâns un alt tânăr.

Sprijinirea tinerelor formaţii?

După cum se precizează pe siteul  festivalului, evenimentul îşi propune „să încurajeze  muzica şi cultura rock în rândul tinerei generaţii  şi săcontribuie la descoperirea, lansarea, promovarea muzicii româneşti de rock de calitate pe plan naţional şi internaţional“.

Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte în Costineşti nu ne dă decât dovada că evenimentelor de pe litoral sunt organizate ad-hoc, iar banii de la bugetul local se cheltuie fără rost. Declaraţia dată de primarul Traian Cristea în broşura de prezentare a festivalului este în totală neconcordanţă cu realitatea: „Mizez ca în anii ce vor urma impactul mediatic al evenimentului să depăşească graniţele ţării şi să devină un reper de luat în seamă atunci când se discută de tinerele talente“.

În această seară, tot de la ora 20.30 ar urma să concerteze celelalte zece formaţii, iar mâine ar trebui să fie gala de premiere şi câştigătorii să susţină un nou recital. Singura problemă este că primele zece trupe nu şi-au prezentat încă piesele în faţa juriului. Festivalul ar urma să continue în perioada 19 - 23 august cu proba de muzică uşoară, în intervalul 24 - 26 august cu concursul de muzică populară. iar până în 30 august să se desfăşoare porbele de dans clasic şi modern.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite