Constanţa: LITORAL 2009 / Cursă ameţitoare cu trenuleţul din Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: LITORAL 2009 / Cursă ameţitoare cu trenuleţul din Costineşti
Constanţa: LITORAL 2009 / Cursă ameţitoare cu trenuleţul din Costineşti

Turiştii care ajung pe litoral în Costineşti se pot distra pe toată perioada sezonului estival, în parcul de distracţii amplasat în apropierea gării.

Caruselul, trenuleţul, maşinuţele sau sacii de box au devenit o prezenţă banală în parcul de distracţii din Costineşti. Atracţia acestui sezon estival este „Super Loops“. O aşa-zisă roată de foc, pe care eşti învârtit cu viteză de un trenuleţ cu cap de balaur. Majoritatea celor care ajung în staţiune testează noua maşinărie, dar puţini sunt cei care se încumetă să o mai facă şi a doua oară. „Nu pot să descriu în cuvinte ceea ce simţi când eşti acolo. Câteodată ai impresia că te duci în jos“, spune Andrei (19 ani) din Cluj. Turiştilor le cam piere zâmbetul atunci când ajung din nou cu picioarele pe pământ, afirmând că senzaţia după cursă este de-a dreptul şocantă.

Cursă de două minute

Trenuleţul poate să facă şapte rotaţii într-un minut, iar cursa completă durează numai două minute. Preţul ce trebuie achitat pentru această călătorie palpitantă este de 10 lei. „Nu cred că am stat acolo doar aşa puţin... Mi s-a părut că au fost vreo 10 minute. Nu le recomand celor care abia au mâncat să se urce în el, pentru că riscă să ajungă direct în spital“, s-a destăinut Gabriel (27 de ani) din Ploieşti. Cu toate că parcul este destinat copiilor, micuţii sub zece ani sau cei care nu au înălţimea corespunzătoare de 1,60 metri, nu au acces în „roata de foc“.

Persoanele care se urcă în trenuleţ trebuie să aibă în vedere faptul că este una dintre distracţiile nerecomandate cardiacilor. De asemenea, este bine de ştiut că la un moment dat, „balaurul“ rămâne suspendat cu capul în jos aproximativ 15 minute, iar pendulările dintr-un capăt în celălalt cresc odată cu viteza. Astfel, cursa se face atât cu faţa, cât şi cu spatele.

Distracţii pentru toţi

Cei care nu se încumetă să se dea cu acest trenuleţ au desigur, alternative. Trei minute de tamponări cu maşinuţele costă cinci lei, iar tot atâţia bani trebuie să scoateţi din buzunar şi pentru o plimbare cu broscuţele prin aer sau dacă vreţi să vă rotiţi în lanţul hidraulic.

Totodată, turiştii pot pleca de aici şi cu unele câştiguri. De exemplu, ei pot trage cu puşca în lumânări aprinse, iar dacă nimeresc zece dintre ele pot pleca acasă cu un ursuleţ de pluş. Parcul de distracţii se deshide în jurul orei 19.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite