Constanţa: Elicoptere Blackhawk la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Elicoptere Blackhawk la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu
Constanţa: Elicoptere Blackhawk la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

Patru elicoptere UH-60A Blackhawk vor ateriza astăzi la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Misiunea lor este de a susţine rotaţia trupelor americane şi pentru a participa la exerciţiul comun care va avea loc în această vară în Constanţa şi Tulcea.

Flota este formată din două elicoptere standard şi două elicoptere medicale de evacuare (MEDEVAC) de la Regimentul de Aviaţie din Germania. Piloţii vor începe, în zilele următoare, zborurile de orientare pentru a putea acorda suportul necesar în cadrul exerciţiilor pregătite de Task Force-East. În momentul de faţă, la Mihail Kogălniceanu sunt cazaţi 135 de militar americani.Totodată, alte trei elicoptere UH-60 sunt aşteptate să ajungă pe Aeroportul Militar din Constanţa, însă acestea vor decola mai departe spre baza militară din Sliven, Bulgaria.

Suport medical

Principala misiune a celor patru aeronave este de a sprijini exerciţiul militar româno-american la care vor lua parte militarii Batalionului 33 de Vânători de Munte „Posada“, US 2nd Stryker Cavalry Regiment şi Tennessee National Guard. Elicopterele vor lua parte la exerciţii de suport logistic, exerciţii de noapte cu dispositive speciale şi alte antrenamente necesare îndeplinirii misiunilor din zonele de luptă.
Mai mult, elicopterele vor oferi suport medical real dacă va fi nevoie pe perioada exerciţiului. În această perioadă elicopterele vor evita zonele populate şi vor zbura la cel puţin 300 de metri, iar în afara bazei de atrenament de la Babadag plafonul minim a fost fixat la 90 de metri înălţime

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite