Constanţa: Cărţi la cinci lei la Kilipirim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început a treia ediţie a Târgului de carte, film şi muzică Kilipirim. Sunt puse la vânzare peste 30.000 de volume de beletristică, cărţi pentru copii, albume de artă, dar şi volume de specialitate.  Târgul este deschis până pe 9 august pe faleza Cazinoului din Constanţa. Expun la Kilipirim 25 de edituri româneşti, dar şi edituri străine.

Târgul a început în forţă. Într-o singură seară, au fost vândute 2.800 de volume, cele mai căutate fiind cărţile pentru copii, dicţionarele, enciclopediile, ghidurile de conversaţie şi de călătorie.

„Anul acesta, am pus accentul mai mult pe cartea pentru copii, dedicată segmentului de vârstă 5 - 10 ani, pentru că la primele două ediţii au fost solicitări în acest sens“, a declarat Iuliana Radu, unul dintre organizatori.

Oferte

Constănţenii şi turiştii găsesc să cumpere cărţi la 5 lei, dar şi volume al căror preţ depăşeşte 700 de lei. Spre exemplu, Venus înveşmântată în alb, a lui Sacher Masoch, Editura Trei, costă 5 lei, în timp ce un album de arhitectură şi artă costă 720 de lei, cu reducere. Oferte variate are şi Editura Trei. Volumele lui Pascal Bruckner costă 14.9 lei, iar Cartea gesturilor erotice - 29.9 lei. Marele dicţionar al psihologiei costă 199 de lei.

Hamlet în ediţie bilingvă poate fi cumpărat în schimbul a 25 de lei. La Editura Humanitas sunt reduceri de 10% la volumele de beletristică. Spre exemplu, Memoriile unei gheişe costă 33 de lei. Volumele lui Coelho costă între 29 de lei (Alchimistul) şi 36.99 (Zahir).

Dragoste în vremea holerei, de Gabriel Garcia Marquez, costă 45 de lei. Editura Nemira are la vânzare cărţi cu 10 lei.
Există oferte şi pentru cei care vor să înveţe limbi străine. Ghidul de conversaţie şi civilizaţie român - italian, român - spaniol şi român - englez, cu suport multimedia, costă 35 de lei. Engleza fără profesor, cu CD inclus, costă 29 de lei, iar italiana fără profesor - 30 de lei.

Copiii au la dispoziţie oferte variate. Cărţile de colorat pot fi cumpărate şi cu preţul de 8 lei. Cartea Vrăjitorilor  -  Secretele lui Merlin, foarte frumos ilustrată, costă 75 de lei.

110 lei pentru muzica lui Chopin
Există oferte variate şi în ceea ce priveşte muzica. Preţurile sunt cuprinse între 5 şi 110 lei. Un CD cu muzică folk irlandeză costă 5 lei, iar pentru Enescu, Ioana Radu, Loredana şi Phoenix cumpărătorii trebuie să dea 28 de lei. Pentru muzica celor de la The Beatles sau Queen oamenii trebuie să plătească 65 de lei. Un CD cu piesele lui Chopin costă 110 lei.
„Am găsit câteva titluri interesante, iar preţurile sunt acceptabile. Cred că voi mai trece pe aici, în vara asta“, a spus Ionela Coman, din Constanţa.

În fiecare săptămână, stocul de carte este înnoit. În săptămânile următoare, organizatorii spun că vor exista şi lansări editoriale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite