Constanţa: Karatiștii au invadat Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Karatiștii au invadat Constanța
Constanţa: Karatiștii au invadat Constanța

Prima ediție a Campionatului European de Karate a debutat în această dimineață la Sala Sporturilor din Constanța.Peste 1.300 de copii practicanți ai artelor marțiale au defilat ieri, la ora 19.00, pe bulevardul Tomis, de la Spitalul Județean până la Sala Sporturilor, în cadrul ceremoniei de inaugurare a Campionatului European de Karate pentru juniori.

Pe tot parcursul traseului, karatiștii participanți la competiție au fost însoțiți de Fanfara Marinei Militare. În Sala Sporturilor, imnul României a fost interpretat de către soprana Daniela Vlădescu, directorul Teatrului „Oleg Danovski“. „Este primul campionat european pentru copii, cadeţi şi juniori. Datorită acestui eveniment, atenția celorlalte federaţii este concentrată asupra noastră. Să facem o competiţie foarte bună, să dăm un exemplu de organizare“, a declarat Osvaldo Messias, preşedintele World Union of Karate-Do Federations (WUKF).

Dansuri și demonstrații de arte marțiale

Tot în cadrul ceremoniei de deschidere, preşedintele Federaţiei Române de Karate (FRK), Liviu Crişan a înmânat plachete omagiale persoanelor și reprezentanților de instituții care au sprijinit orghanizarea Campionatului de Karate. „Este o mare bucurie pentru noi că am reușit să aducem acest eveniment la Constanța“, a spus președintele FRK.

Viceprimarul Constanței, Decebal Făgădau le-a urat mult succes competitorilor, după care participanții au intrat în tribune pentru a asista la un program artistic. Astfel, pe terenul Sălii Sporturilor au intrat pe rând Taraful de Muzică Populară din cadrul Palatului Copiilor Constanța, Ansamblul de Dansuri Tătăreşti „Karadeniz“, ansamblul „Româncuţa“ din Cumpăna, ansamblul comunităţii elene „Elpis“ și o interpretare muzicală susținută de sportiva Laura Popescu de la CS Karate „Dinamic“ Constanţa.

De asemenea, din cadrul festiviății de deschidere nu au lipsit momente coregrafice oferite de elevii cluburilor de arte marțiale şi demonstraţii de karate susținute de maeștrii. Kando Shibamori (8 DAN), Leslie Safar (9 DAN) şi Mihai Hanga (5 DAN). Invitat special în cadrul ceremoniei a fost multipla medaliată cu aur la atletism, Doina Melinte, care în această vară a fost numită în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.  

100 de constănțeni și restul Europei

Campionatul European de Karate pentru copii, cadeți și juniori este organizat de Federaţia Română de Karate şi Clubul Sportiv Karate „Dinamic“. Sportivii participanţi vin din 50 de ţări, iar România este reprezentată de aproape 200 de sportivi, aceştia urmând să fie desemnaţi în urma ultimei etape de pregătire. Din județul Constanţa sunt înscriși în competiție 100 de tineri. Concursul a început în această dimineață, la ora 9.00, cu întrecerile pentru copii și cadeți.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite