Jurgis Kairys, unul dintre cei mai faimoşi piloţi acrobaţi ai lumii, face spectacol la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloți români și străini se vor întrece în acrobații și pregătesc pentru turiști exerciții spectaculoase. În acest weekend, deasupra hotelului Rex din stațiunea Mamaia, va avea loc un nou show aviatic organizat de compania Regional Air Services Tuzla.

În zilele de 7 și 8 august, publicul afalat la Mamaia va putea urmări parade ale aeronavelor Regional Air Services și Diamond, iar programul va fi completat cu lansări de parașutiști și parapantiști.

Iacarii Acrobați – echipă românească formată din Dan Ștefănescu și Ioan Postolache și completată la Mamaia de un avion de tip YAK 52, pilotat de Dan Conderman - va oferi zboruri demonstrative la doar 100 - 800 de metri de nisip. Exercițiile lor, desfășurate pe o suprafață de un kilometru având în centru hotelul Rex, vor fi executate cu viteze de până la 450 km/h.

Jurgis Kairys - multiplul campion european și mondial la acrobație se va alătura Iacarilor Acrobați. Aceștia vor oferi publicului număr „Air Bandits” – o vânătoare de avioane între români și pilotul lituanian.

image

Jurgis Kairys este un mestru în acrobație freestyle. Și-a proiectat propria aeronavă și a inventat noi manevre acrobatice. Este primul pilot care a reușit să facă o „Cobra” cu un avion cu o singură elice, un exercițiu pe care, în mod obișnuit, îl fac doar avioanele de luptă.

De asemenea, la show va participa și Francesco Fornabaio, aflat pentru prima dată în România, și reprezentanți ai  Aeroclubului României – care vor aduce la Mamaia două aeronave de tip Zlin și o Extra 300.

Din păcate, din lipsa fondurilor, o altă manifestare tradițională a Regional Air Services Tuzla -  FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula (o competiție pentru Campionatul Mondial de acrobație) nu va mai avea loc. 

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite