Constanta: Juniorii au învăţat să joace rugby tag

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Juniorii au învăţat să joace rugby tag
Constanta: Juniorii au învăţat să joace rugby tag

Cei mai tineri jucători din municipiul Mangalia şi invitaţii lor din Bârlad, Galaţi, Limanu şi alte localităţi au făcut spectacol pe plajă. Ei au jucat un nou tip de sport promovat de Federaţia din Marea Britanie.

Competiţia s-a desfăurat astăzi pe plaja Laguna din Mangalia unde jucătorii cu vârste de până la 12 ani, băieţi şi fete au făcut adevărate demonstraţii în jocul cu balonul oval. Ei au fost coordonaţi de antrenoarea Lavinia Lungu care îi învaţă o formă nouă de joc: rugby tag.

Jucătorii au prinsă la mijloc o centură cu două benzi colorate, albastre sau roşii, dispuse lateral. Când joacă, în loc să placheze adversarul este suficient să-i desprindă una dintre bezi şi să strige tag!, pentru ca acesta să fie nevoit să paseze mingea. Apoi, banda colorată este înapoiată jucătorului şi acesta reia jocul.

Rugby Tag este o formulă propusă de Federaţia de Rugby din Marea Britanie şi preluată de mai multe ţări. Micul campionat de pe plaja Mangaliei s-a încheiat cu victoria echipei locale, dar toţi participanţii au fost premiaţi.

După meciurile care au contat pentru premiere, a urmat jocul demonstrativ al învingătorilor contra unei echipe formată din părinţii lor. Antrenamentele copiilor şi-au arătat utilitatea, iar părinţii au fost înfrânţi cu 4 la 5.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite