Judeţul Constanţa, pe locul trei pe ţară la numărul de elevi înscrişi la concursul de matematică Lumina Math

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor susţine examenul, mâine, între orele 9.00 - 11.00
Elevii vor susţine examenul, mâine, între orele 9.00 - 11.00

Din judeţul Constanţa participă mâine 2.168 de elevi din 54 de şcoli. La nivel naţional s-au înscris 43.000 de elevi la ediţia a XIV-a a Concursului Naţional de Matematică Lumina Math. Judeţul Constanţa se află pe locul III la numărul de elevi înscrişi, după Bucureşti şi Timiş.

Concursul se desfăşoară mâine, între orele 9.00 - 11.00 în mai multe centre din judeţ. Subiectele vor consta în probleme tip grilă în număr de 30 pentru clasaa IV-a şi 40 pentru clasele V-VIII.

„Concursul îşi doreşte să familiarizeze elevii cu atmosfera de examen şi testele de tip grilă şi să pregătească-i pregătească pentru testarea de tip european", a declarat Andreea Caitas, PR-ul concurului.

Elevii care în urma concursului vor ieşi pe primele 20 de locuri în clasamentul pe ţară, pentru fiecare nivel de clasă, vor primi premii în bani şi diplome.

În funcţie de performanţele lor, tinerii matematicieni vor fi recompensaţi astfel: locul I - 800 de lei, locul II - 600 de lei, locul III - 400 de lei, locurile IV şi V - 300 de lei, locurile VI-X - 200 de lei, XI-XX - 150 de lei.

Primul elev de la fiecare nivel de clasă va fi premiat u o excursie în Istanbul, Turcia, în judeţele în care se s-au înscris minim 300 de elevi pentru fiecare dintre clasele IV-VIII.

Centrele unde se va da examen

Elevii înscrişi la concurs vor da examen într-unul din centrele de mai jos:
- Şcoala nr. 43 Ferdinand
- Liceul Internaţional de Informatică
- Şcoala Ion Minulescu
- Şcoala nr. 16
- Şcoala cu clasele I-VIII „Tudor Arghezi"
- Şcoala Dimitrie Cantemir
- Şcoala Spectrum
- Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Tonitza"
- Şcoala nr. 3 din Mangalia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite