Constanţa: Noi restricţii privind accesul la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul manager al Spitalului Judeţean, dr. Dan Căpăţână, promite că va face ordine în spital în maximum două luni. Costurile pentru securizarea unităţii medicale sunt estimate la 200.000 de lei.


Măsurile vor fi valabile în maxim două luni. În scurt timp vor fi montate bariere la intrarea principală a unităţii sanitare, astfel încât maşinile să nu mai intre şi să blocheze ambulanţele. „Am depus documentaţia la Primărie şi probabil că vom obţine certificat urbanistic pentru restricţionarea accesului la Spitalul Judeţean“, a declarat managerul Dan Căpăţână.

La bariere va sta un paznic care va permite accesul doar maşinilor ambulanţei, dar şi celor care aduc urgenţe la spital. „Este nevoie de aceste măsuri. Dacă vin şapte ambulanţe, n-au cum să ajungă la Urgenţă, iar pentru bolnavi fiecare minut e preţios“, a spus managerul. Conducerea unităţii sanitare spune că în spatele spitalului va fi amenajată o parcare. „Avem în fiecare zi probleme, pentru că oamenii nu înţeleg că n-au voie să parcheze în curtea spitalului şi se ceartă cu noi“, spune unul dintre paznici.

Halat, bonetă şi botoşei pentru vizitatori


Pentru a evita agitaţia de pe holuri şi din saloane, vor fi luate măsuri şi privind accesul vizitatorilor. Cartelele de acces vor fi eliminate, iar orarul de vizită va fi modificat. Astfel, vizitatorii vor avea acces între orele 18.00 şi 20.00, şi nu între 16.00 şi 18.00, aşa cum se întâmplă în prezent.

„Luăm această măsură pentru că programul de vizită se suprapune cu contravizita medicului“, a explicat Căpăţână. La intrare, vizitatorii vor fi obligaţi să-şi ia halat, bonetă şi botoşei în schimbul a cinci lei. La secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, care a fost mutată de curând la etajul 9, vizitatorii au acces doar în situaţii excepţionale. „Oamenii trebuie să înţeleagă că accesul se poate face doar cu acceptul şefilor de secţie. Avem mari probleme, pentru că aparţinătorii vor cu orice preţ să-şi vadă bolnavii“, a mai spus Căpăţână.

Ce reguli vor trebui să respecte bolnavii citiţi mâine în Adevărul de Seară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite