Judecătorul acuzat de hărţuire sexuală îşi luase soţie minoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Mircea Dinică, magistratul acuzat că a hărţuit trei grefiere, a vorbit despre viaţa sa amoroasă. Judecătorul constănţean a fost căsătorit de trei ori, iar ultima sa nevastă a fost o minoră de doar 14 ani.

De pe urma mariajelor, tânărul magistrat s-a ales cu patru copii: o fată şi trei băieţi, cărora le plăteşte lunar pensie alimentară.

Traseul lui Dumitru Mircea Dinică, atât personal, cât şi profesional, este unul încurcat. Originar din Bascov - Prahova, absolvent de Drept la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucureşti în 1995, Dinică a fost repartizat în 1997 la Judecătoria din Târgu - Secuiesc, însă şi-a făcut definitivatul la Piteşti. Aici s-a îndrăgostit de Marieta Trandafir, care i-a devenit în scurt timp şi nevastă. Povestea lor de dragoste avea să se sfârşească brusc, în momentul în care el a descoperit că nevasta l-a înşelat. „Eram pe stradă când am văzut-o cum a coborât dintr-un taxi alături de un domn chipeş. S-a uitat la mine şi pe urmă a întors capul ca şi când nu m-ar fi cunoscut niciodată“, rememorează magistratul. În urma scurtei căsnicii, s-a născut primul copil Cristina Dinică, care acum are 17 ani. Pe adolescentă o vizitează foarte rar, întrucât nu prea are timp. 

O unguroaică i-a furat inima

După doi ani, în anul 1997 a fost numit judecător la Târgu Secuiesc - Covasna. Şi aici dragostea l-a purtat la altar, de data asta de mână cu o unguroaică. Pe Ildiko Gaspar a cunoscut-o într-un magazin alimentar. A fost de ajuns ca femeia să-i arunce câteva ocheade printre rafturi că omul legii s-a îndrăgostit pe loc de ea. La vremea respectivă, Ildiko avea o relaţie cu un ofiţer de poliţie, însă a renunţat la omul în uniformă pentru magistrat. „Pentru că eram singur şi simţeam nevoia să am pe cineva alături de mine, am decis să mai fac încă odată pasul cel mare“, povesteşte Dinică. Nici cea de-a doua încercare nu avea să dureze. După trei ani, cei doi s-au despărţit. Împreună au un băiat, Claudio, acum în vârstă de 13 ani.

Şi-a luat soţie minoră

Avea la activ două căsnicii eşuate. Pe unde a împărţit dreptatea şi-a încercat şi norocul în dragoste. Cea de-a treia iubire avea să şi-o găsească la Gurahonţ - Arad, unde a fost transferat în anul 2000. În micul orăşel din vestul ţării a întâlnit-o pe Alexandra Maria Pop. Adolescenta în vârstă de 14 ani era vânzătoare la un magazin de mărfuri de contrabandă. „Cineva mi-a spus că o fată sărmană a rămas fără bunică. Am decis să o ajut şi eu cu ce pot“, povesteşte bărbatul. Aşa a cunoscut-o pe minora pe care el încă o alintă „Sanda“. „Fata era mică şi săracă nu ştia ce înseamă viaţa. Am cumpărat tot ce i-a trebuit pentru pomană“, povesteşte Dinică.

După câteva zile, cei doi erau deja împreună. Relaţia cu fata a scandalizat întreaga comunitate şi i-au creat magistratului numeroase probleme la serviciu. „În ianuarie 2007 l-am rugat să nu o mai aducă pe prietena lui la birou. Probabil voia să o impresioneze. Fata avea 14 ani şi nu mi s-a părut că instanţa este un loc potrivit pentru un minor. M-a îmbrâncit către uşă ca să mă dea afară din birou şi m-a înjurat. Am anunţat imediat Tribunalul“, îşi aminteşte Câmpeana Crişan, preşedinta Judecătoriei Gurahonţ.

După ce minora a rămas însărcinată, cei doi s-au căsătorit. Fata avea atunci 15 ani şi a fost nevoie de dispensă de căsătorie. În momentul tranferului la Judecătoria din Constanţa, Alexandra l-a urmat. Însă numai după un an, fata a ales să se întoarcă la mama sa alături de cei doi copii pe care îi are cu Dinică, Alexandru (3 ani) şi Antoni (2 ani).

Citeşte în  ce spune magistratul despre acuzele care îi sunt aduse!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite