Constanţa: Joi începe Festivalul „Mamaia“. S-a aprobat în sfârșit bugetul - 1,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, la Teatrul de Vară „Soveja“ din Constanţa, se va da startul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului „Mamaia“.

Au început repetițiile pentru Festivalul „Mamaia“. Vezi aici cine intră în concurs la Creație și Interpretare

Pregătirile pentru cea de-a 40-a ediţie a festivalului-concurs de interpretare au intrat în linie dreaptă. Primii care s-au apucat de treabă au fost membrii echipei tehnice, care pregăresc scena Teatrului de Vară Soveja, din Constanța. Întreaga aparatură, care cântărește 36 de tone, a fost adusă de la București cu trei camioane. Preţul instalaţiilor depăşeşte 100.000 de euro.

„Aparatura noastră constă în lumini inteligente, LCD-uri cu o rezoluţie foarte bună şi boxe de peste 20.000 de waţi“, a explicat Constantin Bălan, şeful echipei tehnice al Festivalului „Mamaia“. Peste 20 de ingineri de sunet şi lumini vor asigura buna desfăşurare a festivalului din punct de vedere tehnic.

Evoluţie live, cu orchestră

La scenă au început şi repetiţiile concurenţilor. Este vorba despre 29 de tineri soliști care vor evolua live, acompaniați de orchestră, la secțiunea Interpretare. Li se alătură compozitori şi alți solişti care şi-au început repetițiile pentru secțiunea Creație. 18 noi piese se vor lansa la „Mamaia“ în acest an.

Andreea Bălan nu vrea la „Mamaia“

Deși a fost nominalizată pe lista vedetelor care vor susține recitaluri, Andreea Bălan a declarat că organizatorii i-au încurcat programul. Printr-un comunicat, artista a spus că nu va fi pe scena Teatrului Soveja deoarece are programul stabilit cu mult timp înainte.

Însă, în acest an, la recitaluri îi vom asculta pe Horia Moculescu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Adrian Romcescu, Mihaela Mihai, Stela Enache, Mirabela Dauer, Carmen Tandafir, Gabriel Cotabiţă, Adrian Daminescu, Aurelian Temişan, Provincialii, Lucia Dumitrescu, Natalia Barbu, Mihaela Dănăilă, Irina Pop.

Ediţia 2010 a Festivalului de Muzică Uşoară „Mamaia“ se va desfăşura în perioada 26 – 29 august, pe scena Teatrului de Vară Soveja, din Constanţa. Serile de concurs încep la ora 20.30, fiind urmate de recitalurile vedetelor.

Bugetul aprobat de abia ieri

1,5 milioane de lei este bugetul festivalului alocat ieri printr-o hotărâre a Consiliului Județean Constanța. Fondurile au fost date prin Fundația Fantasio, care se ocupă de organizarea manifestării. Este vorba despre un buget de criză față de edițiile trecute, însă, potrivit organizatorilor, festivalul se va desfășura în condiții optime.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite