Constanţa: Jocuri de societate la cearşaf cu prietenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Jocuri de societate la cearşaf cu prietenii
Constanţa: Jocuri de societate la cearşaf cu prietenii

Pe o vreme caniculară, pasionaţii de şah, cărţi, rummy sau table se strâng sub umbrelele de pe plajă pentru a încinge o partidă; jocurile pot fi cumpărate la preţuri între 2 şi 30 de lei. Deşi majoritatea turiştilor care vin la mare preferă să joace volei sau fotbal, mai sunt şi persoane cărora le plac jocurile “statice”.

Căldura care a pus stăpânire, în ultimele zile, pe staţiunile de la malul mării pare că are un efect diferit pentru turişti diverşi. Astfel, dacă unii sunt foarte încântaţi de vremea bună şi profită la maximum de soare, pentru a se şi bronza, alţii se feresc cât pot de mult de razele ultraviolete. Protejaţi de umbrele, aceştia din urmă preferă să participe la un joc de societate.

Dacă sunt în număr mare, grupurile de prieteni preferă să încingă un joc la care să participe toată lumea, cum ar fi cel de cărţi sau rummy. Dacă membrii grupului sunt puţini, ei aleg să joace şah sau table.

Soţiile la plajă, soţii la şah

Familia Costache şi familia Grecu din Piatra Neamţ sunt venite de trei zile la mare, în staţiunea Mamaia. Cele două cupluri sunt prietene de mult timp şi este al doilea an consecutiv când vin împreună pe litoral.

Ieri după-amiază, în timp ce doamnele stăteau la soare, bărbaţii „se băgaseră” la un joc de şah. „Aşa fac tot timpul. De fiecare dată când mergem la mare, întindem prosoapele şi băieţii încep să joace şah. Asta e pasiunea lor”, a declarat amuzată Elena Costache, în vârstă de 32 de ani. Sub o altă umbrelă, înghesuiţi pe două cearceafuri, şase tineri au încins o partidă de rummy. „Acum am ieşit cu toţii din apă şi am zis să ne relaxăm şi să jucăm ceva. Suntem colegi de grupă la facultate”, a spus Sergiu, în vârstă de 21 de ani, student în anul II la ASE.

Distracţia de după club

Mai spre înserat, două cupluri au dat startul unui joc de macao. „Am început la hotel cu rummy şi am zis să continuăm în acelaşi stil, cu un joc de cărţi pe plajă, acum că s-a mai răcorit un pic afară”, a declarat Robert Deaconu, din Bucureşti. „Am mers aseară în club şi am decis că asta ar fi cea mai la îndemână metodă să ne putem din nou în funcţiune”, a spus amuzat Robert.

Cât ne costă să cumpărăm un joc

Turiştii aflaţi în staţiunea Mamaia îşi pot achiziţiona un joc de rummy cu 20 de lei de la Librăria “Ecopid” de pe strada Unirii nr.70 din Constanţa. Un joc de cărţi de la acelaşi magazin costă 2 lei, o tablă cu piese de şah şi de table între 15 şi 30 de lei şi un Monopoly poate fi achiziţionat cu un preţ care variază între 20 de lei şi 80 de lei. Aceleaşi produse le găsiţi la preţuri mai mari în apropierea plajelor de pe litoral.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite