Constanţa: Atenţie: Jocul copiilor cu focul le poate aduce moartea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Atenţie: Jocul copiilor cu focul le poate aduce moartea!
Constanţa: Atenţie: Jocul copiilor cu focul le poate aduce moartea!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea atenţionează populaţia cu privire la o situaţie îngrijorătoare a incendiilor pe anul 2009 în care victime au fost copiii lăsaţi nesupravegheaţi.

În perioada ianuarie - octombrie 2009 echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au fost solicitate să intervină la 27 de incendii, care au avut drept cauză „jocul copiilor cu focul“. „Pe lângă pagubele materiale înregistrate, două dintre familiile care au cerut ajutorul pompierilor și-au pierdut cele mai dragi ființe: copiii. Mai exact, este vorba despre trei copii arși de vii: doi în urma unui incendiu la o casă din localitatea Valu lui Traian și unul în urma incendiului produs joi, 29 octombrie, în localitatea Mihai Viteazu“, a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

„Tragedia produsă joi, demonstrează încă o dată, că o clipă de neatenție din partea părinților este suficientă pentru a se produce o catastrofă. De aceea, specialiștii ISU Dobrogea atrag atenția adulților asupra jocului copiilor cu focul“, a mai spus Paula Anghel.

Sfaturi pentru părinţi

Pompierii îi sfătuiesc pe părinţi să facă în aşa fel încât copiii să observe atenţia pe care o manifestă atunci când gătesc, când aprind lumânări sau când execută alte acțiuni care sunt un potențial pericol de incendiu. De asemenea, copiilor trebuie să le explice motivul pentru care trebuie să spună când găsesc chibrituri sau brichete. Copiii mai mari trebuie învăţaţi să utilizeze corect focul. Toate acestea trebuie să se desfăşoare sub atenta supraveghere a unui adult.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite