Constanţa: Job la mare în loc de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Job la mare în loc de vacanţă
Constanţa: Job la mare în loc de vacanţă

Tot mai mulţi tineri aleg să împartă distracţia de pe litoral cu un job care le permite să strângă bani pe perioada vacanţei. Ghiurcader Ibraim din Constanţa are18 ani şi vinde fructe şi legume la un chioşc în zona Cazino. Fata s-a angajat pentru a strânge bani pentru operaţia la ochi. Salariul nu este prea mare, 800 de lei, însă fata e mulţumită şi crede că se va alege cu suma dorită până la sfârşitul vacanţei.

Alt adolescent spune că nu avea ce face cu atâta vacanță. „Timpul liber este prea mult pentru mine şi acasă mă plictiseam pentru că toţi prietenii mei muncesc vara asta“, a explicat Andrei Traian de 16 ani, tot din Constanţa, angajat la o terasă ca ajutor de ospătar.

O studentă din Slobozia, care învață la Constanța, a ales să rămână pe litoral pe timpul vacanței ca să muncească. „Toţi prietenii mei sunt aici. În plus, am învăţat să fiu independentă din punct de vedere financiar. În ceea ce priveşte cazarea, aş putea spune că am noroc, pentru că stau în căminul studenţesc“, a povestit Laura Tudor de 20 de ani.

„Le place în colectiv“

Şi patronii teraselor şi restaurantelor de pe litoral spun că preferă să angajeze tineri, pentru că sunt activi şi nu cer salarii mari. „Nu angajăm doar tineri, însă avem şi elevi pentru că sunt activi, muncesc bine în colectiv, se adaptează mai uşor. Ei vor să câştige bani, noi avem nevoie de mână de lucru. De ce să nu-i angajăm?“, a spus Vasile Chirondojan, administratorul Complexului Cleopatra.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite