Constanţa: Joaca de-a războiul pe litoral
0
Mulţi dintre turiştii care-şi petrec vacanţa în Staţiunea Tineretului trăiesc senzaţii pe terenul de paintball amenajat în apropierea plajei. Înarmaţi cu arme şi bile plin cu vopsea, „soldaţii“ aleg o strategie de joc şi pornesc la luptă pe „frontul“ de 2.000 de metri pătraţi.
Terenul special amenajat pentru jocuri de paintball din staţiunea Costineşti este plin aproape în fiecare seară de tineri pasionaţi de acest sport. Înainte de intrarea pe teren, aceştia se pregătesc entuziasmaţi, formează echipele de luptă, îşi trag pe ei combinezoanele, îşi pun căştile şi, bineînţeles, îşi încarcă armele cu bile.
„Sunt foarte pasionată de acest sport. Vin din Bucureşti şi acolo avem multe spaţii pentru a practica acest joc. Am auzit de terenul din Costineşti şi am renunţat să merg şi în club numai că să vin aici”, spune Gabriela, o turistă în vârstă de 18 ani. Grupul care o însoţeşte pe tânără pe teren formează repede echipe de câte patru persoane şi intră în fugă pe teren.
0,3 lei costă o „bilă-glonţ“
Distracţia ţine în funcţie de câte bile ai, iar pentru fiecare, jucătorul plăteşte 0,3 lei. Echipamentul este oferit gratuit petrecăreţilor de către administratorii terenului. „Fiecare jucător îşi poate cumpăra câte bile vrea. Salopeta, casca şi arma sunt oferite gratuit, iar mănuşile le dăm la cerere”, spune Cătălin Stănescu, managerul terenului de paintball „Team Spirit“.
Poligonul funcţionează de cinci ani la Costineşti, iar în această vară a fost deschis abia în luna iulie. Cât priveşte data închiderii, aceasta va fi stabilită în funcţie de numărul clienţilor. În prezent, la paintball se adună circa 60-80 de turişti în fiecare zi, iar orarul de funcţionare este începând cu ora 17.00 şi până când pleacă ultinul client.
„Paintball-ul întăreşte caracterul”
Regulile jocului sunt simple şi bineînţeles trebuiesc respectate. Poligonul de distracţii este înconjurat de plase, pentru a nu fi rănite persoanele care se află în exterior. O regulă important este că jucătorii trebuie să intre şi să iasă de pe teren cu piedica pusă la armă. De asemenea, niciun luptător nu are voie să-şi dea casca jos de pe cap şi nici să treagă în adversar de la o distanţă mai mică de 10 metri.
„Prin acest sport jucătorii învaţă despre spiritul de echipă, câştigă încredere în ei înşişi, îşi dezvoltă abilităţi de lider şi se distrează, eliberandu-se de tot stresul acumulat. Paintball-ul întăreşte caracterul”, spune Cătălin.
„Când intru pe teren uit de responsabilităţi. Mă gândesc doar la obiectivul pe care îl am aici şi mă distrez de minune”, susţine Alexandru Gavriliţă, un alt jucător.
„Împuşcaţi-l pe căpitan“
Jocul are mai multe scenario, precum „capturarea steagului“, „împuşcaţi-l pe căpitan“, „apără obiectivul“ sau „swat versus tero“, fiecare cu regulile lui.
„Am ales să jucăm după scenaiul „împuşcaţi-l pe căpitan“ şi acum vrem să stabilim toate regulile. Am aflat că sunt două baze, ne-am împărţit pe două echipe, iar căpitanul nu-şi poate părăsi baza”, a spus Mihai, unul dintre jucători. Cei care sunt loviţi cu bile sunt eliminaţi din joc, iar obiectivul final este eliminarea căpitanului echipei adverse.