Constanta: Jandarm muşcat de un turist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Jandarm muşcat de un turist
Constanta: Jandarm muşcat de un turist

Militarul se afla în misiune de patrulare împreună cu un poliţist prin staţiunea Costineşti. Cei doi au încercat să calmeze un turist băut care provoca scandal. Pe drumul spre secţia de poliţie, Daniel Cotea din Târgovişte a smuls insigna poliţistului şi l-a muşcat de braţ pe jandarm. La recomandarea medicului, victimei i s-a administrat un vaccin antitetanos.

Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, în jurul orei 2,45 când o echipă formată dintr-un poliţist şi un jandarm aflată în serviciul de patrulare prin staţiunea Costineşti a intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan provocat de un turist beat.

Oamenii legii au vrut să îl legitimeze pe scandalagiul care însă a devenit agresiv şi şi-a vărsat furia asupra lor. Locotenent colonel Sorin Mustăţea de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis spune că Daniel Cotea de 20 de ani din Târgovişte a fost condus spre sediul poliţiei, dar pe drum acesta a încercat să fugă. El nu a fost lăsat să dispară, motiv pentru care a început să înjure forţele de ordine şi a smuls insigna de pe uniforma poliţistului. Mai mult, el l-a muşcat puternic pe jandarm, de braţul drept.

 În cele din urmă s-a reuşit ducerea tânărului la poliţie unde „spectacolul“ a continuat, turistul fiind violent şi spărgând un geam. După cele întâmplate, jandarmul a primit îngrijiri medicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa întrucât muşcătura era adâncă şi la recomandarea medicilor i s-a administrat tratament antitetanos.

El urmează să obţină şi un certificat medico-legal. Pe numele lui Daniel Cotea a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere, cercetările fiind continuate de poliţiştii din Costineşti.

Sancţiuni pe litoral

La acest sfârşit de săptămână, patrulele de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis şi poliţiştii care asigură ordinea publică pe litoral au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale, din care 24 avertismente scrise şi 78 amenzi, în valoare totală de 58.700 lei.

Cele mai multe conntravenţii constatate au fost pentru tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate, comerţul ambulant pe plajă sau în zona plajei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite