Constanţa: Iulia Elena Ion, voluntara lider de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta se implică în toate activităţile şcolare, este voluntar la Crucea Roşie, lucrează în timpul liber şi este pasionată de street dance şi teatru.

Despre Iulia ai putea spune că este „multifuncţională“. La şcoală este cea mai activă, fiind reprezentanta elevilor Grupului Şcolar Economic Virgil Madgearu din Constanţa. „Reprezint şcoala în toate activităţile pe care le desfăşor, precum şi la concursuri de chimie sau fizică“, spune adolescenta.

Una dintre materiile dragi ei este biologia, pe care o învaţă cu multă plăcere şi pentru că are o relaţie specială cu profesoara care-i predă materia, Monica Milea. „Este un dascăl care ştie să ne apropie de ea şi de aceea o iubim cu toţii. Datorită ei am devenit voluntar la Crucea Roşie“, povesteşte eleva de clasa a X-a.

Voluntar pentru nevoiaşi

Când nu este la şcoală, Iulia participă la campaniile organizate de Crucea Roşie. A devenit voluntar la începutul acestui an, după ce profesoara de biologie le-a sugerat elevilor că ar putea participa la concursul „Sanitarii Pricepuţi“ organizat de Crucea Roşie.
„Profesoara ne-a predat teoria, ne-a învăţat cum să acordăm primul ajutor şi a format o echipă din şase elevi pentru concurs, din care fac parte şi eu“, adaugă Iulia Elena Ion.

La faza locală a concursului „Sanitarii Pricepuţi“ a obţinut cu echipa locul 3, pentru că nu a avut timp să se pregătească suficient. La faza judeţeană promite însă să fie în fruntea clasamentului.  Pe lângă concursuri, la Crucea Roşie se implică în campania Banca de alimente. „M-aş duce oriunde m-ar chema Carmen Lungu, directorul filialei din Constanţa a Crucii Roşii. Ea este modelul de voluntar pentru noi, pentru că îi ajută pe toţi necondiţionat“, mărturiseşte Iulia.

Munceşte de la 15 ani

În timpul vacanţelor, eleva munceşte. De la 15 ani lucrează ca ospătar la o terasă din oraş şi serveşte la nunţi. „Sunt mândră că muncesc şi nu le mai cer părinţilor mei atât de mulţi bani. Când servesc, oamenii mă întreabă mereu câţi ani am, că par mică“, spune Iulia.

Pasionată de dans

Eleva de clasa a X-a este pasionată de mişcare. În generală a făcut doi ani dans de stradă. „Am făcut street dance în clasa a VII-a şi a VIII-a, însă niciodată nu am reuşit să fac flic flacuri. Street dance-ul a fost o experienţă plăcută, pe care aş repeta-o oricând“, mărturiseşte adolescenta.

A cochetat cu teatrul

Tot în generală, Iulia a luat lecţii de teatru. Un rol la care a ţinut mult a fost cel de mamă din piesa „Bacalaureat“ „Eram o mamă care avea un copil ce trebuia să dea examentul de bacalaureat. Copilul meu nu era prea deştept, de aceea m-am dus să dau bani unuia dintre profesorii care nu-i dădeau notă de trecere“, rememorează eleva.

Deşi rolul mamei care dă şpagă i-a plăcut foarte mult, Iulia spune că în viaţa reală nu ar face niciodată acest gest, ci şi-ar obliga copilul să înveţe.
Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite