Constanţa: Italienii ne şcolesc profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Italienii ne şcolesc profesorii
Constanţa: Italienii ne şcolesc profesorii

Profesorii de limba italiană de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ iau lecţii de predare de la colegii de breaslă din Italia. Instruirea cadrelor didactice se desfăşoară timp de trei zile, în perioada 29-31 octombrie. Sesiunile de formare şi perfecţionare cuprind şi stagii de pregătire pentru elevii şi masteranzii care doresc să devină profesori de limbi străine.

Cursurile sunt ţinute de trei profesori  de la Universitatea din Perugia. Primul dintre aceştia este Marcello Silvestrini. Italianul va prezenta un curs despre didactica şi metodica limbii italiene pentru profesorii străini, iar Cristina Maddoli va preda ore de literatură, artă şi cinematografie contemporană. Cursurile de artă contemporană italiană vor fi ţinute de Franco Ivan Nucciarelli.

La cursuri au luat parte ieri, 29 octombrie şi câteva studente masterande. „Sunt pasionată de limba italiană din copilărie“ a declarat Ana Maria Filoti. Tânăra a mai spus că pe timpul studiilor a avut chiar posibilitatea să plece cu o bursă în Italia, ceea ce a motivat-o şi mai mult să-şi aprofundeze cunoştiinţele de limbă italiană.

Catedre insuficiente de limba italiană

Cu toate că absolvenţii facultăţilor de Litere din Constanţa sunt dornici să predea limba macaronarilor, în judeţul nostru ne confruntăm cu o lipsă acută de catedre vacante pentru această disciplină. Bursele în străinătate au rămas singurele posibilităţi de afirmare a viitorilor dascăli.

Cu toate acestea, a declarat directorul liceului, Alina Codreanu, se speră ca pe viitor elevii şi studenţii să fie încurajaţi să se prezinte la examenele internaţionale în limba italiană, care se susţin la Institutul Italian din Bucureşti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite