Investiţie de 600.000 de euro în Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii va avea o micro - rezervaţie de talie europeană mulţumită unei investiţii masive: 600.000 de euro rambursabili, bani care vor fi alocaţi în cadrul unui proiect ce se va derula pe o perioadă de 18 luni.

Suma este alocată din fonduri europene iar conducerea complexului a obţinut, în cursul acestei săptămâni. Este vorba de prima investiţie majoră pentru complex din ultimii 40 de ani, adică de la înfiinţare, cu excepţia banilor alocaţi anul trecut pentru cumpărarea celor trei delifini din China.

„Am depus un proiect, anul trecut în aprilie 2009, în parteneriat cu grădina zoologică din Dobrici, Bulgaria. Proiectul este pentru suma totală de 1,4 milioane de euro, din care aproape jumătate ne revin nouă“, a declarat directorul complexului, Adrian Mînăstireanu.

Banii vor fi investiţi, în primul rând, în amenajarea unor ţarcuri şi adăposturi noi pentru animalele din microrezervaţie şi pentru crearea unui sistem de canalizare. „Intenţionăm de asemenea să facem un sistem public de iluminat şi un centru de informare pentru turişti. Vor fi îndrumaţi să-şi petreacă vacanţele vizitând şi admirând frumuseţile din Delta Dunării, pentru că noi nu le putem oferi decât un colţ din peisajele de o frumuseţe sălbatică“, a afirmat Mînăstireanu.

Lucrările efective vor începe imediat după aprobarea primei cereri de avans. În microrezervaţia din Constanţa sunt adăpostite peste 200 de animale şi păsări.

O parte din sumă va fi alocată şi pe achiziţionarea de noi specii de păsări.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite