Întreceri de endurocros în sudul Dobrogei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două întreceri de endurocros se vor desfăşura, la 27 şi 28 august, în zona Adamclisi. Evenimentul se vrea punctual de pornire pentru un nou tip de turism în Dobrogea. Protocolul de desfăşurare a întrecerilor a fost semnat, ieri, la sediul Prefecturii Constanţa.

Competiţia Cupa Trophaeum Traiani se va desfăşura în ziua de 27 august la Urluia, iar o etapă de Campionat Naţional (mutată de la Braşov), a doua zi, în aceeaşi zonă.

„Locaţia, o fostă carieră, este potrivită pentru acest tip de întreceri, peisajul fiind unul selenar. Plecând de la aceste competiţii, vrem să introducem în judeţ un nou tip de turism, cel activ, sportive şi de aventură. Este un proiect viabil, care a dat rezultate în ţară şi care poate fi aplicat cu succes şi în Dobrogea“, a declarat prefectul Claudiu Palaz, un pasionat al ATV-urilor.

Prin acest tip de turism se urmăreşte, printre altele, crearea unei reţele de cazare rurală în diferite zone din judeţ şi dezvoltarea  acestora, localnicii putândgăzdui, pentru 20 de euro pe zi de persoană, drumeţi enduro şi alte categorii de turişti străini.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite