Constanţa: Mihai Popescu va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Mihai Popescu va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe
Constanţa: Mihai Popescu va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Mihai Radu Popescu, elev în clasa a IX-a A la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori care va avea loc la Baku (Azerbaidjan), în perioada 2 - 11 decembrie 2009.

Selecţia lotului restrâns al României a avut loc în perioada 25 septembrie - 10 octombrie. Dintre cei 15 elevi calificaţi anterior în lotul lărgit, au rămas doar 6, toţi cu vârste de până la 16 ani. Mihai Radu Popescu s-a întors duminică de la Bucureşti, după două săptămâni de pregătire şi după susţinerea a trei probe de baraj cu subiecte la disciplinele Fizică, Chimie şi Biologie.

Mihai se pregăteşte din clasa a VII-a pentru această olimpiadă. „Cunoştinţele necesare în cele trei domenii sunt la nivelul programelor de liceu şi au grad de dificultate comparabil cu cel al olimpiadelor naţionale la fiecare disciplină“, a declarat Andreea Păunescu, reprezentantul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa.

Tânărul a fost pregătit de profesorii Sanda Oprea (fizică), Monica Dumitru (chimie), Liliana Timofte şi Doina Munteanu (biologie). „Mihai Radu Popescu este un tânăr extrem de talentat, cu o curiozitate ştiinţifică autentică şi foarte hotărât să-şi dovedească valoarea“, a declarat prof. Sanda Oprea.

Palmares impresionant

Mihai se poate lăuda cu un palmares de invidiat. Eforturile sale au fost încununate de rezultate remarcabile în ultimii doi ani.

El a obţinut locul I (medalie de aur) la Olimpiada Naţională de Fizică 2008, Marele Premiu la Cocursul Naţional „Evrika“ 2008, Menţiune la Olimpiada Naţională de Matematică 2008, Menţiune la Olimpiada Naţională de Ştiinţe 2008 - calificat în lotul lărgit al României, locul I la Olimpiada Judeţeană de Chimie 2009, locul al II-lea la Olimpiada Naţională de Fizică 2009, Locul I la Concursul Naţional „Evrika“ 2009, locul al II-lea la Olimpiada Naţională de Matematică 2009 - calificat în lotul lărgit pentru Balcaniadă, locul I la Olimpiada Naţională de Ştiinţe 2009 - calificat în lotul lărgit al României, această din urmă calificare aducându-i mai departe succesul anunţat mai sus - selecţia în lotul restrâns de doar 6 elevi care va reprezenta România în Azerbaidjan.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite