Interlopi periculoşi din Braşov şi Constanţa, reţinuţi pentru falsificare de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci dintre infractori au fost prinşi la Braşov, iar doi sunt căutaţi şi la această oră. Din grupare făceau parte interlopul braşovean „Calu" şi Călin „Nebunul" din Constanţa.

Anchetatorii spun că la începutul anului 2010, Bădilă Mariean Aurel zis „Calu", Călimărea Lucian, zis „Călin Nebunul", Ciurea Marius, Bularca Mircea Dumitru, Constantin Eugen şi Teslaru Valentin au pus la cale o afacere menită să le aducă venituri substanţiale, constând în skimming şi clonarea cardurilor bancare.

 „În România erau confecţionate sau achiziţionate dispozitivele utilizate la realizarea montajelor electronice destinate citirii sau copierii datelor înscrise pe banda magnetică a cardurilor bancare, de tipul «gură de bancomat»  şi programele utilizate în acelaşi scop, precum şi la falsificarea cardurilor bancare, de tipul «Exeba». Echipamentele confecţionate artizanal urmau a fi transportate în Italia, montate la bancomate, iar după copierea datelor de pe carduri, clonate şi folosite la retragerea sumelor de bani de către membrii grupării", se precizează într-un comunicat de astăzi al DIICOT Braşov.

Membrii grupării erau cunoscuţi şi pentru infracţiuni cu violenţă. „În sarcina inculpatului Ţinteşan Petrică, se reţine că, la finele lunii ianuarie 2010, pe fondul unor probleme legate de înmatricularea unui autoturism, prin exercitarea de violenţe şi ameninţări asupra unei părţi vătămate, a obţinut suma de 3000 euro, banii fiind împărţiţi cu alţi membri ai grupării", mai spun procurorii.

După ce i-au monitorizat un an de zile, anchetatorii auefectuat în aprilie şi în urmă cu două zile 17 percheziţii domiciliare în Braşov, Constanţa şi Haţeg, judeţul Hunedoara. Poliţiştii au ridicat din casele interlopilor toată tehnica de calcul şi aparatura destinată falsificării cardurilor bancare, două arme de foc, arme albe şi droguri de risc - haşiş, dar şi suma de 18.500 de euro.

În urmă cu două zile, Călimărea Lucian, Ciurea Marius, Bularcă Mircea Dumitru,  Teslaru Valentin şi Ţinteşean Petrică au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi azi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de apartenenţă la un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice - deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea instrumentelor de plată electronică, tentativă de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, precum  şi  şantaj.

Totodată procurorii au propus arestarea în lipsă a inculpaţilor Bădilă Mariean Aurel şi Constantin Eugen, pentru 30 de zile.

La acest caz au lucrat ofiţeri SRI, ofiţeri de poliţie din cadrul   BCCO Alba, BCCO Constanţa, BCCO Braşov şi IPJ Braşov şi lucrători ai Jandarmeriei Române.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite