Constanţa: Terapia Intensivă, deocamdată fără puls

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua secţie de Reanimare a Spitalului Judeţean Constanţa nu-şi poate primi bolnavii. Salonul este utilat cu aparatură de ultimă generaţie. Deşi a fost inaugurat oficial ieri, niciun pacient nu poate fi deocamdată internat din lipsă de paturi.

Noua secţie de Reanimare este utilată corespunzător din punct de vedere al calităţii, cu aparatură ultramodernă şi destul de costisitoare în comparaţie cu dotările altor secţii din spital. Cu toate acestea, noua STI nu poate asigura deocamdată cazarea bolnavilor deoarece nu are toate paturile montate.

Ministerul l-a dotat pe jumătate

„În acest moment, avem şase saloane în cadrul secţiei care ar trebui dotate cu cinci paturi, doar că o parte dintre ele nu au fost încă aduse. Saloanele au plinte cu prize de gaze, vacuum, prize pentru diferite aparate şi monitoare. Problema este că trebuie să mai primim de la Ministerul Sănătăţii şi alte ventilatoare“, a declarat dr. Nicolae Gheorghe, şeful STI. 

În loc de 30 de ventilatoare, care ar fi trebuit să vină de la minister, Spitalul Judeţean Constanţa a primit numai 15.

„Acestea sunt condiţiile deocamdată, însă sper ca pe viitor să intrăm în posesia tuturor elementelor care lipsesc pentru că Secţia de Terapie Intensivă are cea mai bogată floră microbiană şi infecţii severe. Aici sunt aduse mereu cazuri grave, începând de la traumatisme, politraumatisme, până la bolnavi cu operaţii dificile, care sunt transferaţi pe Reanimare“, a mai adăugat dr. Nicolae Gheorghe. 

Plosca n-o mai spală infirmiera

La rândul său, directorul unităţii, dr. Dan Căpăţână, a declarat că un spital judeţean de nivelul celui din Constanţa trebuie să aibă o secţie de Reanimare modernă, care să poată face faţă intervenţiilor de orice tip şi la orice oră din zi şi noapte.

„Aici vor exista maşini care spală plosca automat. Ele vor fi introduse în nişte automate care le şi dezinfectează. În plus, toată secţia beneficiază de climatizare, iar peste aproximativ două săptămâni ne vor veni şi nişte paturi speciale pentru Terapie Intensivă, cu telecomandă şi saltele speciale care costă peste o mie de euro fiecare“ a spus Dan Căpăţână.

Renovarea Secţiei de Terapie Intensivă (STI) a constituit subiectul principal de discuţie al cadrelor medicale care au fost nevoite să asiste ieri, 17 noiembrie, la inaugurare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite