Inspectorul şef adjunct al Poliţiei Judeţene Constanţa este cercetat disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer al Corpului de Control al Inspectoratului General al Poliţiei a fost trimis la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa pentru a ancheta mai multe aspecte legate de activitatea comisarului şef Dorin Colidiuc.

Colidiuc este adjunctul inspectorului şef al IPJ Constanţa pe probleme de investigare a fraudelor şi judiciar. Surse neoficiale au afirmat că împotriva lui Colidiuc s-ar fi decis deja cercetarea prealabilă ca urmare a evaluării activităţii sale, în toamna anului trecut, şi în urma căruia şi inspectorul şef al IPJ, Aurelian Zaheu, a fost chemat în faţa Consiliului de Disciplină.

Colidiuc a făcut şi obiectul unui raport întomit împotriva sa de Zaheu în care se arată că adjunctul nu s-a dus la cercetarea unui eveniment, deşi primise un ordin în acest sens. Este vorba despre tâlhăria comisă în data de 9 februarie a.c. când doi bărbaţi cu cagule pe faţă au intrat în sediul casei de pariuri Stanleybet din Mangalia. „Mascaţii“  erau înarmaţi cu un pistol şi l-au tâlhărit pe angajatul de la ghişeu de 7000 lei. Colidiuc a fost desemnat să coordoneze personal ancheta, de la faţa locului, însă nu a ajuns la eveniment în seara respectivă.

Sursele au menţionat că şi alte aspecte ale activităţii inspectorului şef sunt verificate, în acest sens urmând a fi audiaţi mai mulţi ofiţeri din cadrul Serviciilor Criminalistic şi de Investigaţii Criminale.


Sancţiunea în cazul unei cercetări disciplinare poate fi aplicată de la mustrare până la eliberarea din funcţie, în raport de concluziile anchetei.
Comisarul şef Dorin Colidiuc nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite