Constanţa: Adjunctul Inspectoratului de Muncă avea un venit lunar apropiat de mita pentru care a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Adjunctul Inspectoratului de Muncă avea un venit lunar apropiat de mita pentru care a fost arestat
Constanţa: Adjunctul Inspectoratului de Muncă avea un venit lunar apropiat de mita pentru care a fost arestat

După ce „Adevărul de Seară“ a prezentat ieri averea fostului adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), astăzi vă arătăm salariul pe care îl încasa fostul bugetar. Citeşte şi: Constanţa: Marius Ciobanu - Fost bugetar-şef cu avere de 2 milioane de euro Constanţa: UPDATE / Adjunctul Inspectoratului de Muncă a acumulat o avere impresionantă

Adjunctul ITM avea un salariu foarte apropiat ca valoare de șpaga pentru care a fost prins în flagrant de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța.

Marius Ciobanu a fost numit în funcție pe baza Ordonanței 37 din 2009. Actul legislativ îl încadra pe fostul director în funcția de consilier gradul doi, grupa A. Salariul pentru această funcție este stabilit prin Ordonanța 10, emisă în anul 2008.

Astfel, venitul brut al fostului bugetar era de 1.739 de lei. La această sumă i se mai adăugau o indemnizație pentru funcție și un spor de vechime. Indemnizația pentru postul pe care l-a ocupat Marius Ciobanu este de 30 la sută din salariul de bază.

Sporul de vechime este cuprins între 5 și 25 la sută din salariu, Ciobanu ocupând funcția de director adjunct de la sfârșitul lunii mai a acestui an.

Calculând indemnizația plus un spor de vechime de 10 procente din salariul de bază, a rezultat că salariul lunar brut al lui Marius Ciobanu era de 2.433de lei . Fostul director a fost săltat de polițiști după ce a încasat 2.500 de lei de la patronul firmei Astor International, Dorin Diaconu, pentru soluționarea unei plângeri depuse împotriva lui.

2.000 de lei pentru întreținerea vilei

Marius Ciobanu are o avere declarată de aproximativ 2 milioane de euro și o vilă luxoasă, cu două etaje, pe o suprafață de 870 de metri pătrați, construită aproape de malul mării, pe strada Mihai Eminescu. Fostul director adjunct al ITM mai deține și multe suprafețe de teren în diferite zone din județele Constanța, Tulcea și Brașov. Are trei mașini de lux și un apartament. Averea a dobândit-o de pe vremea când era căpitan de vas.


Află astăzi din Adevărul de Seară Constanţa cât costă întreţinerea vilei fostului adjunct al ITM.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite