Constanţa: Inspectoratul Şcolar trimite în şomaj 550 de profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Inspectoratul Şcolar trimite în şomaj 550 de profesori
Constanţa: Inspectoratul Şcolar trimite în şomaj 550 de profesori

Deşi conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a anunţat reduceri masive de posturi în rândul profesorilor, la Constanţa situaţia nu este chiar atât de gravă. În loc de angajare, după şedinţele publice de repartizare a profesorilor titulari şi suplinitori au apărut primele disponibilizări.

Preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa (SLSIP), Ioana Purcărea a declarat că la momentul actual au acelaşi număr de cadre didactice, doar că acestea „trebuie să-şi găsească în această perioadă de criză un loc de muncă“.

ISJ face reformă

La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Petrică Miu a precizat că întreg sistemul educaţional trece printr-o perioadă de criză, „dar şi de reformă, iar marea problemă a apărut în urma adresei MECI, care prevede ca începând cu data de 1 septembrie 2009, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa să aibă doar 9.627 de norme didactice.

„Niciun profesor titular nu va avea probleme, deoarece avem de-a face cu o reducere naturală de norme. Nu există niciun fel de disponibilizare în învăţământul constănţean“, a precizat Miu, explicând că doar suplinitorii necalificaţi vor rămâne pe dinafară.

Statisticile ISJ arată că numai 550 de posturi vor dispărea în judeţul nostru, iar persoanele care vor avea de suferit vor fi doar dascălii plătiţi la cumul şi la plata cu ora.

În momentul de faţă, în Constanţa  există 9.043 de cadre didactice, dintre care 7.364 au normă întreagă, 319 au fost angajaţi cu jumătate de normă, la cumul,iar alte 360 de norme revin dascălilor care sunt plătiţi cu ora.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite