Constanta: Înşelăciuni de peste 800.000 de euro comise în doar trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta:  Înşelăciuni de peste 800.000 de euro comise în doar trei luni
Constanta: Înşelăciuni de peste 800.000 de euro comise în doar trei luni

Doi bărbaţi din Mangalia au fost arestaţi pentru 29 de zile după ce au păcălit mai multe societăţi comerciale pentru care au emis file CEC fără acoperire, iar de la o firmă de leasing au luat 12 camioane pe care le-au vândut.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au stabilit că faptele au fost comise în perioada iunie- august de Constantin Ciprian Lică de 27 de ani şi Sorin Puiu Dinu de 34 de ani, ambii din Mangalia.

 Anchetatorii spun că cei doi au înşelat reprezentanţii altor societăţi comerciale, cauzând un prejudiciu total în valoare de 823.649 euro. Aceştia au pretins că sunt administratorii unor firme pentru achiziţionarea de bunuri de la alte societăţi pentru care au emis file CEC pentru care nu aveau sumele disponibile în cont.

Fapta cu prejudiciul cel mai mare a fost comisă pe 21 iulie când suspecţii s-au prezentat la o firmă de leasing din Constanţa. „Cei doi au încheiat 12 contracte de novaţie cu schimbare de utilizator, în baza cărora au preluat în sistem leasing un număr de 12 camioane, în valoare totală de 778.016 euro, pe care ulterior le-au înstrăinat“, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Prinşi în urma unui denunţ

 În urma percheziţiilor făcute la domiciliile lor, poliţiştii au descoperit mai multe bunuri pentru care suspecţii au emis filele CEC fără acoperire.

 Ei au fost depistaţi în urma unui denunţ făcut de o persoană la sfârşitul lunii trecute care s-a predat la poliţie. Aceasta le-a declarat anchetatorilor că a fost contactat de către cei doi care i-au propus să preia fictiv funcţia de administrator în schimbul sumei de 3.000 de lei, propunere pe care, iniţial, a acceptat-o, fără a avea cunoştinţă despre scopul infracţional urmărit de către cei doi inculpaţi.

 Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, astăzi, emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor doi pentru o perioadă de 29 de zile.

Ei sunt cercetaţi pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, cesiune fictivă de părţi sociale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite